Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'We krijgen steeds meer de klanten die we graag willen'
Het is een foto die tot de verbeelding spreekt: Gerrit Aardoom, in werktenue op de fiets, met voorop een mand met planten. Twee generaties later zit kleinzoon Dionysios Sofronas aan het roer van het bedrijf, dat dit jaar zijn 225-jarig bestaan viert.
01-06-2018 10 sec
'Deze stijl past veel beter bij onze identiteit'
Een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl: vanaf 5 april gaat Snoek Hoveniers verder als Snoek Puur Groen. Volgens bedrijfsleider Douwe Snoek heeft het bedrijf hiervoor gekozen om zijn ware identiteit te benadrukken.
01-06-2018 8 sec
Modeste Herwig gelooft in de bundeling van krachten voor een unieke tuin
Modeste Herwig heeft vele talenten. Mensen informeren en leren over planten en ander groen is wat haar activiteiten verbindt. Wij bezochten Modeste, vroegen haar naar de optimale beleving van groen en ontdekte hoe je daarbij als groenexperts kunt samenwerken.
01-06-2018 10 sec
Insecten in de tuin - een last of een lust?
Elke hovenier krijgt vroeg of laat te maken met insecten. Ze duiken op in de tuin die hij aangelegd of in onderhoud heeft. Sommige ervaart hij als schadelijk, van andere kun je genieten om hun schoonheid, kleuren of interessante manier van leven.
01-06-2018 10 sec
Jouw rotonde is de mooiste van Nederland, toch?
Als je een rondje door Nederland rijdt, valt meteen de enorme variëteit aan prachtig vormgegeven en mooi onderhouden rotondes op. Minimaal driekwart van de rotondes wordt gesponsord en onderhouden door lokale hoveniers.
01-06-2018 8 sec
Klaarstaan voor de klanten heeft bij Antoon Rijnbeek altijd de hoogste prioriteit
Met de slogan 'compleet goed geleverd' zegt handelskwekerij Antoon Rijnbeek geen woord te veel. Door de combinatie van de ruim 4 hectare grote kwekerij en de containerteelt is het mogelijk om jaarrond tuinplanten op locatie af te leveren.
01-06-2018 10 sec
Een overzicht van bijzondere producten
Wat is er anno 2018 verkrijgbaar op het gebied van sierbestrating?
01-06-2018 3 sec
Voegen zonder zwoegen
Een mooi terras met minder onderhoud: daaraan draagt Normeco graag zijn steentje bij met zijn assortiment. Dit Brabantse bedrijf is importeur van voeg- en hulpmiddelen die eigenlijk iedere hovenier zou moeten hebben.
01-06-2018 7 sec
De keuze voor een zaagblad is afhankelijk van het beoogde gebruik
Diamantzaagbladen zijn er in veel verschillende varianten. Het verschil in prijs hangt samen met de kwaliteit en de kern van het blad. Goedkoper betekent meestal een dunnere kern van gehard staal.
01-06-2018 8 sec
Beton en keramiek smelten samen tot een luxe terrasvloer
CeraDeco combineert optimaal de voordelen van beton en keramiek in één product. Het uniek en geoctrooieerd productieproces in trilbeton zorgt voor een ‘samensmelting’ van twee materialen tot een duurzaam en kwalitatief hoogstaand product.
01-06-2018 8 sec
Grind en split bij uitstek geschikt voor onderhoudsvrije tuin
Wanneer de poort van een statig landhuis met grote oprijlaan opengaat, heeft dit een extra mooie aanblik als die oprijlaan bestaat uit grind. Grind heeft een sfeervolle en stijlvolle uitstraling, zowel bij een moderne, strakke tuin als een ouderwets boerenerf.
01-06-2018 9 sec
2cm keramiek is de beste oplossing
In 2010 was Trivium Ceramics het allereerste bedrijf in Nederland dat de keramische terrastegel van 2 cm dik importeerde vanuit Italië.
01-06-2018 5 sec
Voorlichting over gevaren en preventie tekenbeten blijft noodzakelijk
De ziekte van Lyme wordt overgebracht door een teek, een spinachtig insect dat vooral leeft in bossen, struiken, gras, duinen, heide en openbaar groen.
01-06-2018 6 sec
'Een eigen bedrijf beginnen: passie is leuk, maar weet waar je aan begint!'
Zijn bedrijfsnaam, The Count Gardening, bevat niet alleen zijn achternaam in het Engels, maar is ook afkomstig uit een Engels gedicht: Count your garden by the flowers. Hovenier Chris de Graaff treedt op originele wijze naar buiten. Zelfs de manier waarop hij hovenier werd, is niet alledaags.
01-06-2018 12 sec
Trots op
Als hovenier of tuinontwerper weet jij als geen ander dat je met een snoeischaar, hark en schoffel óf met een pen en een luisterend oor wonderen kunt verrichten.
01-06-2018 6 sec
Tuinbestrating blijft groeiende markt
Al enkele jaren neemt de bestrating van tuinen toe ten koste van het groen. Particuliere tuinen worden steeds vaker onderhoudsarm gemaakt door bestrating en omheining.
01-06-2018 5 sec
Mensen met beperkingen blijken in de praktijk vaak zo beperkt nog niet
Sinds jaar en dag slagen groenvoorzieners en hoveniers er haast als geen ander in mensen met een beperking werk te bieden.
01-06-2018 6 sec
Loonkosten terughalen als de oorzaak van ongeschiktheid bij iemand anders ligt
Iedere werkgever kent het onbestemde gevoel als hij door een werknemer gebeld wordt met de mededeling: ‘Baas, ik ben ziek. Ik heb een autoongelukje gehad, maar over een maand ben ik er weer.’ Goed nieuws voor deze bazen: u bent niet helemaal rechteloos. U kunt het netto betaalde verhalen op degene die aansprakelijk is voor het ontstaan van deze arbeidsongeschiktheid.
01-06-2018 14 sec
Rupsje-nooit-genoeg
Je zou bijna denken dat Japanse hulst onder één hoedje speelt met de buxusmot
01-06-2018 3 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER