Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Opleiding Yuverta mbo Hovenier Eindhoven verhuist naar Boxtel

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 7 februari 2022
50 sec


Geen wijzigingen in programma, docenten of instructeurs

Sinds jaar en dag worden groene mbo-opleidingen van Yuverta - voorheen Helicon - in Eindhoven gegeven. Deze verhuizen met ingang van schooljaar 2022-2023. De hoveniers en boomverzorgers gaan naar Boxtel en de dierverzorgers naar Helmond.


Voor de BBL-opleidingen gaan studenten één dag per week naar school, en op die dag wordt in ongeveer de helft van de gevallen buiten gewerkt in een praktijkles. De overige vijftien à twintig dagen zijn op de leslocatie. Op die dagen moeten de studenten van de hoveniersopleiding naar Boxtel reizen in plaats van naar Eindhoven. Dezelfde docenten en instructeurs blijven de lessen geven, en ook het programma blijft hetzelfde.

Groei en vernieuwing

De verhuizing hangt samen met groei en vernieuwing van de groene opleidingen, onder meer een uitbreiding met mbo niveau 3 en 4 opleidingen. In plaats van de locatie in Eindhoven uit te breiden, met alle onrust en onzekerheden die dat met zich meebrengt, is ervoor gekozen de mbo-opleidingen te verhuizen naar Boxtel en Helmond. Daardoor kan men veranderingen in studentenaantallen beter opvangen is er meer capaciteit voor vernieuwingen. De hoveniersopleiding past bij het profiel van de locatie Boxtel en het biedt studenten meer doorstoommogelijkheden naar andere niveaus.


De Yuverta hoveniersopleiding Boxtel blijft hetzelfde als in Eindhoven

De hoveniersopleiding van Yuverta verhuist naar Boxtel maar blijft verder precies hetzelfde. Sommige studenten zullen wat langer moeten reizen en andere juist korter. Een aandachtspunt voor de lichting studenten die het nieuwe schooljaar wil beginnen, is dat zij zich moeten aanmelden bij Yuverta Boxtel.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER