Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Buiter Beton Hoveniersdag 2024: één gele kaart, maar vooral veel gezelligheid

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 8 februari 2024
218 sec


Jaarlijkse Hoveniersdag in Balkbrug trekt ruim 350 hoveniers

Donderdag 25 januari was het tijd voor de tiende editie van de Buiter Beton Hoveniersdag. Nieuw was dit jaar de samenwerking met Vakblad de Hovenier, in de vorm van een Demo-Doe-Plein. De zon scheen, het bier vloeide rijkelijk en tientallen kilo's stamppot werden verslonden. Internationaal scheidsrechter Bas Nijhuis hoefde gelukkig slechts één gele kaart uit te delen.

Gezelligheid en inspiratie stonden voorop tijdens de Buiter Beton Hoveniersdag 2024.
Gezelligheid en inspiratie stonden voorop tijdens de Buiter Beton Hoveniersdag 2024.

De dag werd geopend door mede-eigenaar Pieter Dragt van Buiter Beton die alle relaties bedankte voor de massale opkomst. Dragt: 'Dat je als partner van Buiter Beton van vele voordelen geniet, word op deze dag maar weer eens duidelijk bevestigd!' Kort daarop betrad niemand minder dan scheidsrechter Bas Nijhuis het podium als keynotespreker, waarmee hij de aftrap gaf voor een dag vol boeiende inzichten en inspiratie.

Bas Nijhuis staat bekend om zijn coulance op het veld. Ook tijdens de Buiter Beton Hoveniersdag deelde hij slechts één gele kaart uit: Proud to be a hovenier.

Scheids! Hoelang nog?

De presentatie van scheidsrechter Nijhuis bruiste van enthousiasme en humor. Zodra hij het podium betrad, leek het alsof er een energiebom ontplofte. Zijn verhaal was doorspekt met anekdotes uit zijn eigen ervaring als scheidsrechter. Daardoor was het geheel niet alleen vermakelijk, maar werd er ook teruggegrepen op inzichten uit de praktijk. Achter de humor school ook een serieuze boodschap over fair play en sportiviteit. Nijhuis: 'Doe wat je wilt en doe het met passie! Laat negativiteit gaan.'


Verkoopadviseur Roy Boer van Rubi Group gaf een demo van de TZ-tegelsnijder voor een grote groep belangstellende hoveniers.

Demo-Doe-Plein

Door de samenwerking met vakblad De Hovenier was er op de Buiter Beton Hoveniersdag voor het eerst een Demo-Doe-Plein. Gelukkig zat het weer mee; het was fris, maar de zon scheen. Vanuit de zaal stroomden bijna alle 450 aanwezigen eerst richting het Demo-Doe-Plein. De eerste stop op het Plein was de stand van Rubi Group. Verkoopadviseur Roy Boer gaf hier een demonstratie van een Rubi TZ-tegelsnijder. Hiermee kun je keramische tegels tot 20 mm dik snijden en breken, voornamelijk dankzij het stevige chassis, waardoor de snijder een breekkracht van 1500 kg heeft. Boer benadrukt: 'Daarom is deze tegelsnijder met name interessant voor de hovenierssector.'


De nieuwe digitale borstelloze accudoorslijper van Cramer: de 82PC350 in actie
Bij EuroGarden gaven de vertegenwoordigers Gerwin en Emile demo's van de nieuwe Cramer-accudoorslijper. De 82PC350 is vanaf juni 2024 op de markt en heeft een digitale borstelloze motor van 4,3 kW en een koppel van 12,8 Nm. Het heavy-duty blad van 350 mm heeft een zaagdiepte van 15 cm. Volgens de heren waren de bezoekers vooral onder de indruk van de zaagdiepte en het vermogen van het nieuwste model. Niet zo gek, want dat model is significant verbeterd ten opzichte van het eerdere model, de 82PC300, dat een motor van 2,6 kW heeft, een zaagdiepte van 11 cm en een blad van 300 mm.

LEES OOK

Bij Waterkracht zorgden de demo's van de nieuwste elektrische heetwater-onkruidbestrijder voor dampen op het Demo-Doe-Plein.
LEES OOK

Bij Redsun werd iedereen getrakteerd op een goed gevulde goodiebag.
LEES OOK
Bij Redsun komt al het goede in drieën
05-02-2024 | ARTIKEL
203 sec

Het jonge merk Relly doet het goed bij hoveniers, aldus vertegenwoordiger Niels Oltmans: 'Wij leveren dit hele jaar nog Knikmopsen, maar we zien dat professionals moeiteloos de overstap maken naar een Relly.'
LEES OOK

De gewilde TwinTrailer
LEES OOK

Samen met TwinTech verzon vakblad De Hovenier het plan om twee jonge bedrijven die tegen de investering in een écht goede aanhangwagen aanhikken een handje te helpen. TwinTech biedt een heel jaar lang een TwinTrailer aan, specifieker: een complete full-option TT 35-40. Dit model was ook te bewonderen op het Demo-Doe-Plein.

René Leenders van D.B. van der Horst lichtte bezoekers voor over de nieuwe elektrische veegmachine van Tielbürger. Leenders: 'Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit en het uithoudingsvermogen van de EGO-accu die erop zit.'
LEES OOK

Nieuw elektrisch onkruidconcept van Wimmersson: E-Weeding.
LEES OOK

John Niemer van MBI De Steenmeesters liet nieuwe kasseiklinkers en waterdoorlatende dikformaten zien. Vooral de nieuwe kasseiklinkers konden rekenen op veel belangstelling, aldus Niemer. 'Pas sinds vorige week leverbaar, maar dit nieuwe product is al veelvuldig besteld.'

LEES OOK
MBI lanceert nieuwe betonnen kasseistenen
14-02-2024 | NIEUWS
38 sec

Jamie van der Zalm
Jamie van der Zalm
Jamie van der Zalm van hoveniersbedrijf De Roos was voor de tweede maal aanwezig: 'Het is veel groter en leuker dan vorig jaar. Ik zie ook veel vernieuwing bij standhouders, waarbij ik een duidelijke focus zie op ecologie.' Maar, zo relativeert de jonge hovenier: 'Dat kan ook komen doordat ik vorig jaar pas enkele maanden werkzaam was als hovenier. Nu heb ik al veel meer ervaring. Dan kijk je met een heel andere blik.' Toch lijkt het enthousiaste verhaal van de jonge hovenier aanstekelijk. Ook Robert Tuintjer van Koudenburg Goed in Groen en collega Frans Kuipers zijn zeer enthousiast over de dag: 'We gaan ook ieder jaar naar Hardenberg, maar dit is eigenlijk veel leuker. Iedereen is hier serieus met het vak bezig; alle toeleveranciers zijn geïnteresseerd en hebben écht wat te vertellen. Dat is op de Groene Sector Vakbeurs nog weleens anders.' Kuipers viel het nieuwe E-weeding-concept op van Wimmersson, waarbij onkruid wordt geëlektrocuteerd. Kuipers: 'Er hangt wel een flink prijskaartje aan, dus waarschijnlijk is het voornamelijk interessant voor gemeenten.' Verder hebben de twee hoveniers één kritiekpuntje: ze moesten heel lang wachten bij binnenkomst vanwege de drukte.

Robert Tuintjer en Frans Kuipers roemden de serieuze, maar gezellige sfeer op de dag.
Sip Jan Bouma (links): 'Vooral een super leuke spreker.'
Hovenier Sip Jan Bouma vond vooral spreker Bas Nijhuis superleuk. 'Je hebt hier meer aan dan aan zo'n grootschalig evenement. Het is veel specifieker en lekker relaxed. Gewoon écht een goede dag', aldus Bouma.

Buiten op het Demo-Doe-Plein veegde marketingmanager Milat Sadat van [LINK GIP 22862]Terrazza MC[/LINK] de groene aanslag en het mos weg als sneeuw voor de zon met de Terrazza MC-borstels. Sinds dit jaar heeft het Vlaamse bedrijf ook een elektrisch model met een EGO-accu op de markt. Hiermee werd meegedongen naar een innovatieaward op de Groene Sector Vakbeurs 2024.
LEES OOK

Binnen waren ook veel toeleveranciers te vinden, zoals de mannen van De Wit. Het overnamenieuws was net één dag oud, maar klaarblijkelijk had iedereen de nieuwsbrief van vakblad De Hovenier gelezen. Op 24 januari maakte de Groningse gereedschapspecialist de fusie bekend met schoppenfabrikant Streuding.

LEES OOK

Drukte bij de stand van De Wit Gereedschappen. Niet alleen vanwege het overnamenieuws, maar ook om de nieuwe palentrekkers te bewonderen.
Schellevis had hun nieuwe ronde tegels weer meegebracht naar de Buiter Beton Hoveniersdag.

Hybride kunstgras in de openbare ruimte

Leverancier Gras van de Buren levert sinds 2021 een deel van zijn kunstgrasassortiment aan de klanten van Buiter Beton. Het bedrijf zet in op het hogere segment met zijn kunstgras. Vertegenwoordiger Mick Leeuwenkamp: 'Wat ons betreft wordt hybride gras bij gemeenten de trend voor 2024. Hiervoor is minder onderhoud nodig bij een beter beeld.' Verder is de kunstgrasleverancier bezig met een kunstgrasmat speciaal voor trouwe viervoeters. Dit kunstgras is extra waterdoorlatend, waardoor urine geen kans heeft om te gaan geuren. Je kunt je natuurlijk afvragen of honden niet liever op natuurgras plassen, maar dat weerspreekt Leeuwenkamp: 'Wij zien hiervoor kansen op hondenuitlaatplekjes in dichte stedelijke gebieden.'


Er was weer een grote club van Steengoed Hoveniers aanwezig.

Interessante dag, ook voor ondernemers

Ondernemer Nico Visser van Steengoed Hoveniers was net als vorig jaar weer met een grote club aanwezig. Visser: 'Mooi om te zien dat er dit jaar meer aandacht is voor de exposanten. De dag was altijd al goed, maar is nu ook extra interessant voor bedrijfseigenaren.'


Een Nederlandse primeur op het Demo-Doe-Plein: de Pulse 4 van Ligier werd voor het eerst tentoongesteld in Nederland. In de tweede editie van De Hovenier uitgebreid aandacht voor dit nieuwe elektrische voertuig.
LEES OOK

Snippers in het rond

Menno Plooij van Jo Beau draaide op het Demo-Doe-Plein overuren met zijn snipperaars en hakselaars. De meeste bezoekers sloegen aan op de zelfrijdende M500 van Jo Beau. Plooij: 'Die hakselt op een breedte van 50 cm en pakt 8 kuub in een uur. Ik merk dat de aanwezige hoveniers verbaasd zijn dat het zo goed werkt, dat er zo snel zoveel wordt weggesnipperd.' Verder had Jo Beau een verticuteermachine en zodenmachine staan op het Plein.


Menno Plooij van Jo Beau kreeg vooral reacties op de zelfrijdende M500.

Onthulling TwinTech-winnaar

Aan het eind van de dag werd de winnaar van de TwinTrailer bekendgemaakt. Rebekka van Straalen en Curtis van Straalen zijn beiden actief in het hoveniersvak. Curtis meer in de groenvoorziening met zijn bedrijf Van Straalen Groenvoorziening, Rebekka vooral in de particuliere sector met Articated tuindesign. Ze deden mee aan de winactie van TwinTech en vakblad De Hovenier en werden uit de vele reacties geselecteerd als de gelukkige winnaar.


De winnaars van de TwinTech-wedstrijd: Articated tuindesign en Van Straalen Groenvoorziening
LEES OOK
Volle bak bij hoveniersdag Buiter Beton
13-02-2023 | ARTIKEL
133 sec
Word partner!
10-10-2023 | ADVERTORIAL
45 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER