Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Groene Sector: intentie tot tweede hoveniersbeurs in Gorinchem februari 2025

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 15 januari 2024
63 sec


Tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg werden plannen bekend gemaakt voor een nieuwe variant in Gorinchem. Deze staat met potlood gepland voor 11 en 12 februari 2025. Er is nog geen definitieve beslissing genomen over deze beurs. De beslissing hangt af van de input van exposanten. Organisator Easyfairs verwacht over één á twee maanden een definitief antwoord te geven.


Op woensdag 10 februari organiseerde de beursorganisatie een bijeenkomst om de toekomstplannen voor een tweede beurs te bespreken. De plannen vormden een belangrijk gespreksonderwerp op de beursvloer onder exposanten. Als redactie kregen wij gemêleerde reacties. Velen waren bang dat een tweede beurs in zo'n korte tijd afbreuk zou gaan doen aan het succes van Hardenberg. Waarbij het woord kannibalisme dikwijls werd gebruikt. Andere exposanten zagen juist kansen en potentie in zo'n Gorinchem editie.

Uit bezoekerscijfers blijkt dat zo'n 75% van de hoveniersbedrijven in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland niet afreizen naar Hardenberg

Cijfers

In Zuid-Holland bevinden zich de meeste Nederlandse hoveniersbedrijven. Uit bezoekerscijfers blijkt dat zo'n 75% van de hoveniersbedrijven in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland niet afreizen naar Hardenberg. Een tweede beurs in Gorinchem zou juist dát potentieel moeten aanschrijven. Tegelijkertijd wil de Easyfairs meer inspanningen worden leveren om bedrijven in het grensgebied van Duitsland te bereiken. In de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen zijn bijna 2.400 hoveniersbedrijven gevestigd. Hierdoor biedt ook het verspreidingsgebied van Hardenberg nog aanzienlijke mogelijkheden.


Easyfairs heeft eerder getracht uit te breiden vanuit Hardenberg

Niet de eerste keer

Easyfairs heeft eerder getracht uit te breiden vanuit Hardenberg. Zo werd in 2021 een nieuwe beurs: Tuin & Park Expo gelanceerd. Deze beurs werd uiteindelijk verschoven naar 2022 waarna het geruisloos van de agenda verdween. Dit moest een tweejaarlijks beurs worden meer gericht op de beslissers in september. In 2014 werd er nog andere groenbeurs georganiseerd in Venray, hierin werden krachten gebundeld met de Boomkwekerij Vakbeurs Venray. Deze Limburgse editie vond plaats in december.


LEES OOK
Fotoverslag: Groene Sector Vakbeurs 2024
14-01-2024 | NIEUWS
385 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER