Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Meesters in de Tuin, the brain edition

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, zaterdag 7 oktober 2023
129 sec


Event groeit stormachtig door met meer partners, meer kennisdeling en inspiratie

Als we het momenteel over Meesters in de Tuin hebben, kunnen we alleen maar praten in superlatieven. Meer partners, meer beursoppervlakte, meer kennissessies, meer sprekers, meer (te verwachten) bezoekers. Het event in het Inspyrium te Cuijk heeft een groeispurt gemaakt, niet alleen in kwantiteit, maar ook in kwaliteit. De drie pijlers, inspiratie, netwerken en kennis, krijgen een nog steviger fundament; de kwalificatie 'the brain edition' is meer dan terecht. Organisator Niels in 't Veen kan niet wachten tot de tuinpoorten op 12 oktober a.s. opengaan.

Meesters in de tuin maakt een groeispurt
Meesters in de tuin maakt een groeispurt

Naast brain en kennis staat de komende editie van Meesters in de Tuin in het teken van groei. 'Dit jaar groeien we naar ruim vijftig partners, wat een toename van 25 procent ten opzichte van vorig jaar betekent,' zegt Niels in t Veen. 'Daarnaast breiden we uit met een derde hal en dat levert in totaal een kleine vijfduizend vierkante meter inspiratie op. Dit geeft ruimte aan de veertien nieuwe partners die zich hebben aangemeld.'

De betiteling 'the brain edition' is bepaald niet uit de lucht gegrepen. 'Meesters in de Tuin draait dit jaar meer en meer om kennis, met ruim twintig kennissessies vier keer zoveel als in 2022. Een bloeiende branche kan niet zonder kennis en daaraan schort het nog wel eens. De sessies vinden plaats in een informele setting met koptelefoons in een silent-discoconcept. Ze hebben algemene onderwerpen, zoals marketing en ondernemen, en meer branchespecifieke, zoals bodemverbetering. Zo komt elke bezoeker aan zijn trekken.'


'Meesters in de Tuin draait dit jaar meer en meer om kennis, met ruim twintig kennissessies vier keer zoveel als in 2022'

Elke bezoeker komt aan zijn trekken

Sprekers

Keynote-spreker op Meesters in de Tuin is Jan van Setten. Hij is een veelgevraagd spreker en bestsellerauteur. Van Setten geeft inzicht en inspiratie op de terreinen van (persoonlijk) leiderschap, klantgerichtheid en organisatieverandering.
Een andere spreker is Nico Wissing (oprichter/eigenaar van NL Greenlabel). Hij is een natuurinclusief landschapsontwerper in hart en nieren. In alles wat hij ontwerpt en onderneemt streeft hij naar een leefomgeving waarin mens en natuur in balans zijn. Hij wordt hierom door velen ook wel een 'groene visionair' genoemd.

Verder verzorgt Jelle Westra (bedrijfsadviseur van TuinKeur) een inleiding. Hij heeft begin dit jaar het boek Bewust Bekwaam uitgebracht. Met het boek wil Westra verbeterpunten binnen hoveniersbedrijven aan het licht brengen. Naast tips worden ook cijfers uit de hoveniersbranche gedeeld. Hij wil met het boek aanzetten tot doorpakken, uitdagingen onder ogen zien en oppakken wat de laatste jaren, door tijdsdruk, werd uitgesteld.
Daarnaast komt HOOG.design spreken over artificial intelligence (AI) binnen de tuinbranche, 360Fabriek over het gebruik van augmented reality binnen tuinontwerpen en docent Jaap Borgers van Groene Veluwe over eetbare beplanting. FYX Marketing komt verder de groenbranche wakker schudden als het gaat om het gebruik van marketing door het hoveniersbedrijf of de tuinontwerper.


Meesters in de Tuin

Meesters in de Tuin is een platform én jaarlijks terugkerend event van meesters voor meesters in de high-end tuinbranche. Het event vindt dit jaar plaats op donderdag 12 oktober in het Inspyrium te Cuijk. Samen met de boomkwekerij beslaat het bedrijf van ebben maar liefst zo'n 450 hectare aan groen. Traditiegetrouw weten bezoekers uit het hogere segment van de tuinbranche, zoals hoveniers, tuinarchitecten en zwembadbouwers, de weg te vinden naar het Inspyrium. De organisatie zorgt ervoor dat de bezoeker zich thuis voelt op deze prachtige locatie, met traditiegetrouw een volledig verzorgd programma met eten en drinken op Meesterlijk niveau.

Een volledig verzorgd programma met eten en drinken op Meesterlijk niveau


Nieuwe partners

Stierman de Leeuw - EGO
vanBach - stalen/glazen deuren
Hive kitchens - buitenkeukens
QuickHedge - kant-en-klare hagen
Bos Zwembaden - zwembaden
Richard Brink BV - wateroplossingen
Borley - buitenkeukens
Ecolan/Moerings/Auga - vijvers
Ambiance zwembaden - zwembaden
De Valouwe - rhododendronkwekerij
Yokoso Japanese Gardens - Japanse tuinen
Mopriwand - schuttingen
Staallokaal - staal
Koninklijke Ginkel Groep - zwemvijvers
Cedral - terrasplanken

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER