Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Na betalingsgeschil dumpt hovenier tuin van klant vol met snoeiafval

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 28 februari 2023
64 sec


Een kwekerij en hoveniersbedrijf uit Drenthse Elim had onenigheid over de betaling van tuinklus. Dit liep uiteindelijk zo hoog op dat de groene ondernemer snoeiafval dumpte in de tuin van de klant.


'Het geschil ging over snoeiwerkzaamheden, het kappen van drie eiken en het planten van een aantal laurierstruiken.' Zo valt te lezen in Dagblad van het Noorden. 'Volgens het bedrijf een klus van drie dagen met drie personen. Een gevaarlijke klus, omdat de eiken ontzettend groot zijn. Zoveel ruimte is er niet om de bomen bij het neerhalen in de goede richting te sturen,' vertelde de eigenaar.

Maar de rekening van 1500 euro die volgde, was volgens de klant niet kloppend. Er werd daarom slechts één deel betaald. De klant vertelt aan DvhN: 'De opbrengt van het eikenhout zou worden verrekend met de kosten van de klus. Het bedrijf heeft maar één dag werk verricht. En er zou flink zijn verdiend aan het eikenhout. Dat zou verrekend worden. Daar stond op de factuur niks over, waarop besloten werd de rekening slechts deels te betalen.'

De opbrengt van het eikenhout zou worden verrekend met de kosten van de klus. Het bedrijf heeft maar één dag werk verricht. En er zou flink zijn verdiend aan het eikenhout'

Snoeiafval

Na diverse aangetekende brieven en telefoontjes om het restbedrag te betalen, besloot het groenbedrijf voor eigen rechter te spelen. Door 'flink wat snoeiafval in de tuin te gooien.' Door deze actie kwam de politie in actie, die heeft uiteindelijk bemiddeld tussen ondernemer en klant. Inmiddels is zaak financieel opgelost en laten beide partijen het voorval rusten. De ondernemer wil daarom ook niet meer reageren op vragen van onze redactie.


Betalingsongeregeldheden

Dit is niet de eerste maal dat een groene ondernemer het landelijke nieuws haalt vanwege een actie rondom betalingsongeregeldheden. Begin september vorig jaar haalde hoveniersbedrijf Twentse Groen Onderneming een door hen aangelegde tuin leeg doordat de klant weigerde te betalen.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER