Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hoveniersbedrijf haalt tuin leeg nadat particulier weigert te betalen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 5 september 2022
80 sec


'Vertrouwen is goed, controle is beter'

Dit weekend besloot hoveniersbedrijf Twentse Groen Onderneming een door hen aangelegde tuin in Apeldoorn weer leeg te halen. De particulier weigerde al een aantal maanden te betalen en ook herhaaldelijke bezoeken van een deurwaarder haalden niets uit. Het voorval is gefilmd door omstanders en gaat inmiddels viral op diverse websites zoals Dumpert en Skoften.

Kevin Scholten van Twentse Groen Onderneming besloot het recht in eigen handen te nemen
Kevin Scholten van Twentse Groen Onderneming besloot het recht in eigen handen te nemen

Vakblad De Hovenier belt met ondernemer Kevin Scholten over de actie. Scholten: 'Eind februari dit jaar zijn wij daar begonnen met het renoveren van de tuin. Nieuwe overkapping, kunstgras, tegeltjes alles nieuw en gerenoveerd. Het ging om een flink bedrag. De dochter zou een schadevergoeding hebben ontvangen voor een mislukte operatie en kwam hierdoor weer thuis te wonen. Als cadeau wilde ze hiervoor haar ouders bedanken met een nieuwe renoveerde tuin. Ik gaf al aan dat het wel een érg royaal cadeau was, maar stelde verder niet meer vragen.'

LEES OOK

Kennissen

Scholten geeft aan dat het voorval extra pijnlijk is voor hem als ondernemer omdat hij het gezin persoonlijk kende. 'Het zijn bekende van ons. Iedere keer kwamen ze met smoezen. Waarop ik herhaaldelijk heb aangegeven als het geld er is niet is, zegt dat dan eerlijk, kunnen we onderling wat regelen. Maar dat zou allemaal niet het geval zijn. Uiteindelijk een deurwaarder op af gestuurd, maar ze deden de deur gewoon niet open, reageerde nergens op. Die deurwaarder kon niets meer. Op 'n gegeven moment is mij ter ore gekomen dat deze mensen meerdere schuldeisers hebben. Zo heb ik een andere ondernemer gesproken die daar kozijnen heeft vernieuwd ook niets betaald heeft gekregen. We hebben ook aangifte gedaan van oplichting want dit zijn gewoon oplichters. Willens en wetens bestellen ze producten en diensten zonder ervoor te betalen.'


Uiteindelijk een deurwaarder op af gestuurd, maar ze deden de deur gewoon niet open, reageerde nergens op

Leeggehaald

De schade schat de ondernemer op zo'n 20.000 euro. Scholten: 'Afgelopen zaterdag hebben we daarom besloten om de tuin leeg te halen. Uiteraard krijg je hiermee het bedrag ook niet terug, maar het werd meer een principekwestie.' Scholten ervaart het vooral als een harde les. 'Als bedrijf waren wij heel erg van het vertrouwen en onderlinge afspraken. Maar dit neemt een stukje van onze identiteit af. Richting de toekomst gaan we ons strakker opstellen naar nieuwe klanten. Zo wil ik het eigenlijk niet, maar dit laat zien dat het wel nodig is. Vertrouwen is goed, maar controle is beter.'


LEES OOK
Ik wil mijn geld!
01-04-2018 | ARTIKEL
6 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Gert
Monday 5 September 2022
Goede actie. Voor niets komt de zon op.
RS
Monday 5 September 2022
Prachtige actie. Zou iedereen moeten doen met dit soort wanbetalers
Marcel
Monday 5 September 2022

Suggestie

Al deze mensen aangifte gaan doen van erfvredebreuk/diefstal .Je kan maar zo niet de spullen die geleverd zijn en op het erf staan toe eigenen

Dan zal men toch een civiele procedure moeten starten betreft betalen
MJ
Monday 5 September 2022
Goed werk. Dan beseffen de wanbetalers ook dat er een stop is. Weet je hoe lang een procedure duurt en hoe weinig je dan kunt innen. Gewoon je eigen goederen ophalen en niks geen erfvredebreuk.

Tuesday 6 September 2022
Pas na betaling gaat het eigendomsrecht over op de koper. Zolang u nog een vordering heeft op de afnemer kunt u een beroep doen op het eigendomsvoorbehoud en de geleverde goederen terughalen. Hetzelfde geldt bij een faillissement.
Liesbeth
Tuesday 6 September 2022
Als je duidelijk hebt aangegeven dat de goederen eigendom blijven tot er betaald is, kun je dit wel doen. In Dld is dit overigens beter geregeld. Daar mag je ook andere goederen of woning in beslag nemen!
Anneke
Tuesday 6 September 2022
Dit is toch geen tuin? Dit is een stenen pleintje rond een huis. Getverdemme wat lelijk. Maar beter dat het wordt weggehaald.
Thijs magielse
Tuesday 6 September 2022
Misschien een begrijpelijke reactie maar toch een met een aantal haken en ogen. Waarom geen aanbetaling laten doen en termijn betalingen. Daarnaast sta je juridisch ook niet sterk meer. Begrijp de frustratie maar een professionele aanvang van het werk en vervolg had wellicht de nodige problemen voorkomen.
Bostuinen Groenvoorziening
Friday 9 September 2022
Dit is als ondernemer heel erg om mee te maken. Daarom vraag ik altijd 50% aanbetaling en direct na oplevering de rest van het open staande bedrag. Maar besef heel goed dat wat hier gebeurd is puur uit goed vertrouwen is gehandeld. Maar ook bij zulke zeer goede familie, vrienden of wat dan ook duidelijke afspraken maken en opstellen en beide laten ondertekenen.
Ook hier bij komt er bij kijken is dit nodig ja je ziet het in de hier boven verhaal van Kevin.
Wie niet wil luisteren moet maar voelen
Bekende of geen bekende .

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER