Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Drie dagen Hardenberg gevangen in een fotoreportage

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 17 maart 2022
260 sec


Afgelopen week mochten we weer; de Groene Sector Vakbeurs. Vakblad De Hovenier was ook aanwezig en blikt terug met een korte fotoreportage.

De mutsen van onze stand vonden gretig aftrek. Wij deelden bijna 1000 mutsen uit aan onder de bezoekers.
De mutsen van onze stand vonden gretig aftrek. Wij deelden bijna 1000 mutsen uit aan onder de bezoekers.

Na ruim twee jaar afwezigheid konden bezoekers weer afreizen naar de beurshallen van Hardenberg. In totaal werden 11.103 bezoekers geregistreerd. Een daling ten opzichte van het aantal bezoekers van de laatste editie; 18.000 bezoekers in 2020, toch is beursorganisator Easyfairs tevreden. 'Wij kijken met een enthousiast gevoel terug op de afgelopen beurseditie. Iedereen was vooral erg blij dat de beurs eindelijk weer door kon gaan na een jaar overgeslagen te hebben. Helaas was het dit jaar nog niet mogelijk om de beurs op de vertrouwde datum in januari te laten plaatsvinden, omdat beurzen in januari nog niet gehouden mochten worden. Het was voor de sector niet een ideale datum, maar dankzij de verplaatsing naar maart kon de beurs vorige week zelfs doorgaan zonder beperkingen en dat zorgde ervoor dat het weer als vanouds aanvoelde', zegt Ramon Schlepers namens De Groene Sector Vakbeurs.

Greenable stond voor de eerste keer op de beurs met hun nieuwe biologisch afbreekbare maaidraad; Bio Greenline. Het maaidraad was ook genomineerd voor de innovatieaward. De prijs werd niet verzilverd, maar er was voldoende interesse in het nieuwe maaidraad. Dit blijkt ook al uit de ruime hoeveelheid dealers die het in korte tijd heeft weten te vergaren. Waaronder Poel Bosbouw, Wim van Breda en Van Blitterswijk.

De kniklader van Tobroco-Giant waren niet alleen te bewonderen op de eigen stand. Bij de ingang werd je ook verwelkomt door een kniklader van het Brabantse bedrijf.

Bij schroevenonline presenteerden ze de Spax Air; een afstandshoudertje wat ervoor zorgt dat vlonderplanken op de juiste afstand blijven en van onderen ventileren.
Bij Schroeven-Online.nl presenteerden ze de Spax Air; een afstandshoudertje wat ervoor zorgt dat vlonderplanken op de juiste afstand blijven en van onderen ventileren.

Op de stand van Nemaco Bouwmachines was de nieuwe accu tegelzuiger van Nemo Grabo Pro te bewonderen. Hermen Krommendijk: 'Met deze tegelhandzuiger kun je gemakkelijk glas, tegels, hout en gipsplaten tillen tot 170 kilo. Zelf hebben wij ook nog enkele hulpmiddelen erbij ontwikkeld waardoor je bijvoorbeeld samen op een eenvoudige manier keramische tegels kan plaatsen.'

Op de stand van Plusjop was het weer ouderwets druk. Nieuw in het assortiment was een nieuw soort houtverf; Svensk Färg. Svensk Färg is een traditionele houtverf dat gebruikt maakt van natuurlijke pigmenten. Waar de meeste buitenverven worden aangetast door zonlicht behoudt deze verf zijn jaar na jaar zijn kleur. Zeker handig nu de trend van zwarte tuinhuizen en overkappingen overheerst. Volgens Plusjop waren de reacties op de beurs goed rondom de lancering van de nieuwe verf. Grappig weetje: Svensk Färg betekent Zweedse kleur. Het bedrijf achter de verf is echter puur Nederlands en zoekt nog naar andere dealers.

Martijn Wellink verkoopleider en adviseur bij Engeldot stond op de beurs voor wat extra naamsbekend voor het bedrijf wat gespecialiseerd is in beregeningsinstallaties. Het bedrijf bracht onder meer onder de aandacht dat zij gratis een vrijblijvend tuinberegeningsplan op maat maken voor hoveniersbedrijven. Een plan wat eenvoudig is te presenteren aan je klanten.

In hal 7 regende het mutsen bij de stand van Vakblad De Hovenier en Stad+Groen. In totaal deelden wij bijna 1000 mutsen uit onder de bezoekers van de beurs. Wij hebben ons door de organisatie laten vertellen dat onze stand de meest gescande stand van de beurs was.

Iedere beursdag voorafgaand aan de beurs hield Jelle Westra van Tuinkeur een lezing over wat kost nu 1 m2 tuin? Hij prikkelde hoveniers hier met scherpe stellingen, waarbij er geen goed of fout was. Maar hij zo wel hoopt dat hoveniers gezondere marges gaan vragen.

Mahdi Gardabou (r) en Peter Schelstraete met de nieuwe lijn mini stardrain
Mahdi Gardabou (r) en Peter Schelstraete met de nieuwe lijn mini stardrain
Bij de stand van PCK Belgium showde Mahdi Gardabou en Peter Schelstraete hun nieuwste lijn lijngoten. De mini stardrain zijn minder diepe lijngoten van 6 centimeter diep, ten opzichte van de klassieke lijngoot die vaak 10 centimeter diep is. Dit maakt dat ze gemakkelijker zijn te verwerken. De mini stardrain is verkrijgbaar in drie kleuren: cortenstaal, zwart en zilver.

Bij de stand van Wellness Tuinier werd druk genetwerkt om nieuwe dealers te vergaren onder hoveniersbedrijven. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aanleg, realisatie en levering van diverse spa's, zwembaden en plungepools. Zij werken landelijk door middel van een dealernetwerk van hoveniersbedrijven. Thijs Magielse van Thijs Magielse Tuinen uit Beesd liet de redactie al weten tevreden dealer te zijn.

Aldert Engelsman, acccountmanager bij DCM, liet ons weten dat hij vanaf woensdag 23 maart iedere woensdag tussen 13:00 en 15:00 beschikbaar is voor vragen bij Veluweplant. Meer over het inloopspreekuur kun je hier vinden.

Emiel Jansen van Eurogate liet op de beurs dit handige apparaatje zien. Hiermee kun je een gewone accuboormachine omtoveren in een grondboormachine.

Peter Doornhein van Luxxout stond op de beurs met hun buitensystemen. Luxxout biedt onder andere op maat zonwering, terras- en windschermen, aluminium pergola’s en lamellen panelen.

Marco Hulsebosch was op het Startersplein niet alleen aanwezig met zijn Lifttie. Maar hij presenteerde ook zijn nieuwe uitvinding de Voeg-it. Een nieuwe tool waarmee je makkelijker kan voegen. Eerder schreven wij een artikel over de Lifftie.

Op het Startersplein stond ook Cortenpoer. Een nieuw jong bedrijf wat de welbekende betonpoer een nieuwe look heeft gegeven met het populaire cortenstaal. Bedenker Marnix van de Baan: 'Door de looks kun je hem wat meer zichtbaar verwerken.' Prettig voordeel aan de Cortenpoer is dat hij zo'n 30% lichter is dan zware betonpoeren. Voor de hovenier is het fijn om te weten dat de marge op deze designpoeren wat hoger ligt. Gemiddeld zo'n 15 á 16 euro marge per poer. Op de stand van Cortenpoer werd ook aandacht gevraagd voor een roestactivator. Door dit aan te brengen realiseer je direct de mooie roestige look van cortenstaal. Prettige bijkomstigheid is dat de cortenpoer niet continue roest lekt op de nieuwe sierbetrating, het roestproces wordt zo in één klap afgerond.

Andre Pes showt in de gezamenlijke stand van ACO en MBI een schoonlooprooster dat hoveniers direct bij het bestraten in kunnen bouwen in een terras. Voor het rooster dat is geproduceerd uit polyester zijn drie verschillende matten leverbaar. Pes: 'Dit is echt zo'n product waarmee je als hovenier het verschil kunt maken. Hoveniers melden mij: "Klanten vragen hier niet om". Ja dat klopt daarom moet je dit actief aanbieden.

Op de gezamenlijk stand van MBI en ACO waren ook een aantal producten te vinden om de stad beter klimaatadaptief en watervriendelijk te maken. Hierbij een betontegel met een organische vorm.

Er is veel gebeurd rondom het merk LM trac in het afgelopen jaar. Waaronder een nieuwe importeur. Deze importeur, Pols Zuidland showde heel trots de nieuwe vol-elektrische werktuigdrager.

Accumachines zijn in, maar volgens sommigen zit de toekomst ook in machines die op waterstof lopen. Holder toonde deze machine -verkocht aan Jos Scholman- die loopt op waterstof.

Niet helemaal nieuw meer: op de stand van Jean Heybroek stond deze Reco E-track. Een vol elektrische werktuigdrager. Hier voorzien van een elektrisch aangedreven maaidek

Millboard toonde op haar stand een machine die ozon water produceert. Dit middel zou zonder enige chemie beter schoonmaken dan welk ander chemisch middel dan ook. Bijkomend en belangrijk voordeel: volkomen onschuldig voor mens en dier.

Pols toonde op de Groene Sector een prototype van de door haar zelf ontwikkelde elektrische cirkelmaaier. De basis van deze machine die nog geen typenummer heeft is een traditionele Ransomes MP. Inmiddels wordt hard gewerkt aan opvolger van dit prototype die voldoende accucapaciteit hebben om acht uur te werken. In dit nieuwsbericht kun je meer over de machine lezen.

Van den Eijnde Nettenverkoop is gespecialiseerd onder andere schaduwdoeken, harmonicadoeken, verandadoeken/zeilen, rolgordijnen en netten waarmee je veranda's en serres kunt afsluiten. Met alle mogelijke combinaties van materialen.

Vlnr Jeroen van der Wel, Theo van de Eijden, Martijn Noordam, Markus Miekanmaa op de stand van Pols in Hardenberg
Vlnr Jeroen van der Wel, Theo van de Eijden, Martijn Noordam, Markus Miekanmaa op de stand van Pols in Hardenberg
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER