Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Het belang van hergebruik

ADVERTORIAL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Eveline van Raaij, vrijdag 3 mei 2024
103 sec


Ontdek hoe je gebruikte materialen een nieuw leven kunt geven in de tuin. Door materialen te hergebruiken, verminder je niet alleen de hoeveelheid afval die naar milieustraten gaat, maar creëer je ook een duurzamere tuinomgeving.


Het hergebruiken van materialen in de tuin is niet alleen een geweldige manier om creatief te zijn, maar het draagt ook bij aan een duurzamere levensstijl. Up-cycling, zoals het opnieuw inzetten van materialen wordt genoemd, is een praktische manier om de impact op het milieu te verminderen.

Bestrating opnieuw gebruiken

Wij van Tuinvisie geloven sterk in hergebruik. In de betonfabriek van ons moederbedrijf Morssinkhof Groep zorgen we er o.a. voor dat afgekeurde stenen een tweede leven krijgen. Deze stenen worden verzameld en vervolgens vermalen tot grind. Op deze manier worden ze een nieuw ingrediënt in ons productieproces voor nieuwe stenen of tegels. Door deze aanpak verminderen we niet alleen restafval, maar benutten we ook de waarde van materialen die anders verloren zouden gaan. Het resultaat is een circulaire benadering waarbij we bijdragen aan een meer duurzame en verantwoorde productie van bouwmaterialen.


Deze stenen worden verzameld en vervolgens vermalen tot grind

Ook jij kan bijdragen aan een duurzamere en milieuvriendelijkere tuin! Klinkers of tegels, uit het tuinpad of terras dat je hebt vernieuwd, kunnen hergebruikt worden voor een borderrand. Hierdoor geef je ze een nieuw leven en creëer je tegelijkertijd een mooie en functionele borderbak met een authentieke uitstraling waarin je veel beplanting kwijt kan.

Stapelblokken

Als jouw klant is uitgekeken op de betonnen stapelblokken, zijn er verschillende opties om de tuin een nieuwe uitstraling te geven. Een snelle oplossing is om de stapelblokken te laten staan en er een cortenstaal overzetstuk overheen te plaatsen, waardoor je direct een frisse look krijgt. Wil je liever een gezellig zitje tussen de bloemen en planten creëren? Gebruik dan oude planken die je over een gedeelte van de borderbak legt. Een andere mogelijkheid is het overschilderen van de stapelblokken voor een vernieuwde uitstraling zonder nieuwe materialen te hoeven kopen.


Kunstgras OneDNA

Kunstgras duurzaam? Jazeker! In het kader van hergebruik biedt OneDNA kunstgras namelijk een innovatieve oplossing. Zowel de grassprieten als de bodem van dit kunstgras zijn vervaardigd uit hetzelfde materiaal, dit zorgt ervoor dat het een ideaal product is voor hergebruik op lange termijn. Het is eenvoudig te recyclen wanneer het op de juiste verzamelpunten wordt ingeleverd, waardoor het zowel duurzaam als bewust is.


Het hergebruiken van regenwater is een effectieve methode om water te besparen en de belasting op het riool te verlichten

Wateropvang

Het hergebruiken van regenwater is een effectieve methode om water te besparen en de belasting op het riool te verlichten. In de tuin kunnen verschillende systemen worden geïnstalleerd om regenwater op te vangen en op te slaan. Regentonnen zijn populair en vangen water op via dakgoten voor later gebruik. Waterschuttingen dienen zowel als decoratief element als praktisch systeem om regenwater op te vangen. Een wadi, een verdiept deel of ondiepe greppel, kan water vasthouden om overstromingen te voorkomen en grondwater aan te vullen, waardoor het een slimme oplossing is voor wateroverlast en droogte in de tuin.


Kijk voor meer informatie en tips op tuinvisie.nl/tuin-van-de-toekomst.


LEES OOK
Biodiversiteit begint in onze eigen tuinen
13-11-2023 | ADVERTORIAL
83 sec
Waterbeheer in je tuinontwerp
13-10-2023 | ADVERTORIAL
92 sec

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER