Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Erkenning voor bijzondere Magnolia's

NIEUWS
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 16 april 2024
54 sec


Reginald Cory Memorial Cup voor Magnolia-veredelaar Vance Hooper

Magnolia's zijn populair in de tuin vanwege de vroege en uitbundige bloei en de vaak mooie vorm van de plant. Veredelaar Vance Hooper won onlangs een prestigieuze prijs voor zijn opvallende en populaire collectie Magnolia-cultivars.

Peter van Rijssen met de beker voor Vance Cooper bij een Magnolia 'Genie'
Peter van Rijssen met de beker voor Vance Cooper bij een Magnolia 'Genie'

Tijdens de RHS Awards Ceremony 2024 werd de Reginald Cory Memorial Cup uitgereikt aan Vance Hooper. Peter van Rijssen van Plantipp nam de beker in ontvangst namens Hooper. Hooper wordt in zijn werk ondersteund door Plantipp en Kiwiflora.

Vance Hooper creëerde meerdere Magnolia's die opvallen door hun grote bloemen en uitbundige bloei, of juist door hun compacte formaat. Zoals Magnolia 'Genie'PBR, Magnolia Watermelon ('MGWAT2011b'PBR), Magnolia Emperor ('MGEMP2012'PBR), Magnolia Pink Pyramid ('MGPIN2010'PBR), en Magnolia 'Cameo' PBR.Vance Hooper met zijn Magnolia 'Genie'

Grote bloemen

Magnolia 'Genie', een van de populairste vindingen van Vance Hooper, is het resultaat van een 15 jaar durend veredelingsproces in een lijn van Magnolia soulangeana en Magnolia liliiflora. Het resultaat is een compacte boom die massa's tulpvormige bloemen produceert. Deze tuinplant heeft gezond blad en bloeit drie maanden lang uitbundig. Magnolia Watermelon valt op vanwege zijn grote, felroze, halfgevulde bloemen van 15-20 cm doorsnede. Magnolia Emperor is populair vanwege de grote en opvallende bloemen.Compacte plant

Voor degenen die op zoek zijn naar een Magnolia met een compactere vorm en een overvloed aan bloemen, is de herbloeiende Magnolia Pink Pyramid een perfecte keuze. Door zijn smalle, piramidale vorm is hij een uitstekende optie voor kleinere tuinen of als accentboom in het landschap. Op dezelfde manier straalt de herbloeiende Magnolia 'Cameo' elegantie uit met zijn delicate, lichtroze bloemen. Het compacte formaat en de ronde groeiwijze van deze Magnolia maken hem tot een uitstekende keuze voor tuinen met beperkte ruimte.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER