Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Weinig planten populairder dan Ierse klimop: maar goed onderhoud is verstandig

NIEUWS
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 9 april 2024
62 sec


Hedera helix 'Hibernica', beter bekend als de Ierse klimop, staat deze week als plant van de week in de spotlight voor zijn opmerkelijke groeikracht en veelzijdigheid in het stedelijk en landelijk groenbeheer. Deze robuuste plantensoort, die zich kenmerkt door zijn donkergroene, glanzende bladeren, heeft een sterke aanpassingsvermogen aan verschillende weersomstandigheden en groeicondities.


Deze klimopsoort is een populaire keuze onder landschapsarchitecten, hoveniers, en groenvoorzieners voor zowel bodembedekking als verticale vergroening van muren en gevels, mede door zijn snelle groei en het vermogen om stevige groenstructuren te vormen.

Voordelen

Onderzoek wijst uit dat Hedera helix 'Hibernica' niet alleen mooi wordt bevonden, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit, luchtzuivering, en het verlagen van de stedelijke hitte-eilandeffecten. Door de dichte bladerdek helpt de plant fijnstof te vangen en CO2 op te nemen, waardoor het een essentiële rol speelt in stedelijke vergroeningsprojecten. Bovendien biedt het onderdak en voedselbronnen voor verschillende insecten en vogels. Door zijn sterke groei wordt deze Hedera vaak gesnoeid, dit maakt dat de plant minder kan toevoegen aan de biodiversiteit. De plant krijgt niet de kans bloemen of bessen te ontwikkelen.


Door de dichte bladerdek helpt de plant fijnstof te vangen en CO2 op te nemen, waardoor het een essentiële rol speelt in stedelijke vergroeningsprojecten

Planning

De toepassing van Hedera helix 'Hibernica' in openbare en privéprojecten vergt een strategische planning, vooral met betrekking tot plaatsing en onderhoud. Zoals eerder gezegd: door de sterke groei ligt overwoekering op de loer. Voor hoveniers kortom noodzakelijk om goed geïnformeerd te zijn over de beste praktijken voor het planten en beheren van deze soort.


Bestellen

Voor projecten die verrijkt willen worden met deze veelzijdige plant, biedt Olaf Nijenkamp, een welbekende plantleverancier, de mogelijkheid om Hedera helix 'Hibernica' te bestellen, waarmee men verzekerd is van kwalitatieve planten voor elk groenproject.

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij Olaf Nijenkamp.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER