Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuwe Husqvarna automowers: 310E NERA en 410XE NERA

NIEUWS
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 15 maart 2024
44 sec


De noodzaak om de randen van het gazon te trimmen wordt geminimaliseerd door nieuwste EdgeCut-technologie

Dit voorjaar lanceert Husqvarna een tweetal nieuwe robotmaaiers voor de particulier: de 310E NERA en 410XE NERA. Deze modellen zijn uitgerust met EPOS-satellietnavigatie, waardoor traditioneel begrenzingsdraad overbodig wordt.

EdgeCut wordt geactiveerd wanneer de maaier een fysieke of virtuele grens nadert. Bij het naderen van de grens maakt de achterkant van de maaier een ruime bocht, zodat de schijf langs de grens kan maaien.
EdgeCut wordt geactiveerd wanneer de maaier een fysieke of virtuele grens nadert. Bij het naderen van de grens maakt de achterkant van de maaier een ruime bocht, zodat de schijf langs de grens kan maaien.

Husqvarna introduceert tevens haar nieuwste EdgeCut-technologie in deze NERA-serie. Deze techniek staat volgens de Zweedse marktleider van robotmaaiers, garant voor een uitzonderlijke maai-precisie, doordat de robots zich omkeren bij het bereiken van de tuinrand om met een specifieke, kleinere maaikop de randen van het gazon nauwkeurig bij te snijden.

Deze techniek staat garant voor een uitzonderlijke maai-precisie, doordat de robots zich omkeren bij het bereiken van de tuinrand om met een specifieke, kleinere maaikop de randen van het gazon nauwkeurig bij te snijden

Robotmaaiers met EdgeCut hebben aan de achterkant een speciale maaischijf. Deze heeft een vaste positie van 45 mm. De maaier en de maaischijf wisselen de draairichting af om te zorgen dat het gras ook bij de randen kort wordt gehouden.

Eigenschappen

De 410XE NERA onderscheidt zich verder met radartechnologie, die een vlekkeloze navigatie rond tuinobjecten mogelijk maakt. Beide modellen uit de NERA-reeks bieden bovendien slimme eigenschappen zoals een Rewilding Modus voor het bevorderen van de biodiversiteit en beschermingsmechanismen voor nachtdieren, zoals egels, door enkel overdag te maaien. De slimme besturing via smartphone, tablet of stem geeft meer gebruiksgemak, en de modellen zijn ontworpen voor gazons tot 1.000 vierkante meter met hellingen tot 35%.


Prijs

Wat betreft de prijsstelling, de 310E NERA is beschikbaar vanaf 2.249 euro en de 410XE NERA voor 2.749 euro. Een extra EPOS plug-in kit, inclusief referentiestation, is verkrijgbaar voor 749 euro.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER