Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuwe Russiche Salie Perovskia 'Prime Time': extreem winterhardheid en langdurig kleur

NIEUWS
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 16 februari 2024
54 sec


Dit jaar wordt de Perovskia 'Prime Time': geïntroduceerd. Een vroeg bloeiende Russische salie die zich kenmerkt door grote, dichte lavendel paarse bloemaren en grijsgroen, geurend blad. Prime Time onderscheidt zich door zijn bloeiperiode die eerder in het seizoen valt dan andere Perovskia-variëteiten, waarbij de bloemaren hun kleur behouden tot in de herfst, waarmee van juli tot oktober kleur in het landschap wordt gebracht.


Een van de meest gewaardeerde eigenschappen van Perovskia atriplicifolia 'Prime Time' PBR: is de opmerkelijke flowerpower. De plant produceert een overvloed aan delicate lavendelblauwe bloemen die gedurende de zomer en tot ver in de herfst voor een prachtig geheel zorgen. Naast het esthetische aspect trekken deze bloemen ook bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, waardoor de lokale biodiversiteit wordt ondersteund.

Perovskia PrimeTime
Perovskia PrimeTime

Winterhard

Wat Prime Time bijzonder maakt, volgens Plantipp is zijn extreme winterhardheid. Met aanpassingsvermogen aan verschillende grondsoorten en de capaciteit om droge periodes en zware regenval te doorstaan, overleeft deze plant zelfs temperaturen tot -30°C. Dit maakt het een ideale keuze voor de Nederlandse tuin, die vaak te maken heeft met wisselende weersomstandigheden.


Weinig onderhoud

Perovskia 'Prime Time' vereist weinig onderhoud en is veelzijdig in gebruik. Het kan zowel solitair groeien als worden gecombineerd met andere planten in gemengde borders. Zelfs buiten het bloeiseizoen voegt het zilvergrijze blad een aantrekkelijk element toe aan het landschap, waardoor het het hele jaar door visueel aantrekkelijk blijft.

Geen Salvia
Russische salie (#LPerovskia$L) wordt soms verward met salie (#LSalvia$L), maar het zijn twee aparte geslachten met verschillende kenmerken en eigenschappen. Hoewel beide planten tot de familie Lamiaceae behoren en vergelijkbare eigenschappen hebben, zijn ze botanisch gezien verschillend.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER