Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Britse media getrakteerd op preview Keukenhof 2024 waarin vaste planten én bollen in "meadow"-stijl samen gaan

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 23 januari 2024
101 sec


Rijnbeek Perennials, JUB Holland & Keukenhof geven unieke preview van 75e lenteparkseizoen

Nu de kortste dagen van de winter achter ons liggen, begint de voorpret in aanloop naar de lente. Op dinsdag 20 februari 2024, tijdens het Garden Press Event in het Business Design Centre in Londen (VK), bundelen Keukenhof, Rijnbeek Perennials en JUB Holland hun krachten om de Britse tuinmedia een exclusief kijkje te geven in wat zij in petto hebben voor het nieuwe seizoen van Keukenhof.

Beeld: Joop Hüner
Beeld: Joop Hüner

Het seizoen van 2024 markeert het 75-jarig jubileum van Keukenhof. Van oudsher hét lentepark om te genieten van bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen. Toch zijn er nog veel meer verhalen te vertellen en nieuwe ideeën te delen. Zoals de interessante combinatie van bolbloemen en vaste planten. De uitdaging met vaste planten is altijd geweest dat als Keukenhof open is, de meeste vaste planten nog niet bloeien - voor Rijnbeek Perennials een uitdaging die ze maar wat graag aangaan. De vaste planten specialist uit Boskoop ging in gesprek met Keukenhof en nam het initiatief om een bonte selectie te maken van vroegbloeiende vaste planten én vaste planten met bijzondere bladkleuren en texturen.

De uitdaging met vaste planten is altijd geweest dat als Keukenhof open is, de meeste vaste planten nog niet bloeien

Samenwerking

Hierop werd de samenwerking gezocht met JUB Holland om iets unieks binnen Keukenhof te presenteren: een 235 m2 gemengd bloemenveld van bollen en vaste planten. JUB Holland is een Keukenhof-exposant van het eerste uur en laat ieder seizoen bezoekers zijn expertise in langbloeiende bollenmengsels zien. In de afgelopen jaren kreeg JUB de kans om eigen creatieve ontwerpen te leveren naast het aanbod van bloembollen. In nauwe samenwerking met het Keukenhof-team ontwerpt tuin- en landschapsontwerpster Carien van Boxtel sinds 2019 elk jaar unieke combinaties van kleuren en variëteiten voor JUB Holland's borders in het park.


Voor de presentatie van Rijnbeek en JUB ontwierp Van Boxtel een levendig bloemenveld in "meadow"- stijl

2024 in meadow-stijl

Voor de presentatie van Rijnbeek en JUB ontwierp Van Boxtel een levendig bloemenveld in "meadow"- stijl, dat zorgt voor langdurige bloei en een kleurrijke metamorfose die blijft verrassen gedurende de 8 weken dat Keukenhof geopend is. Na afloop van het seizoen halen de tuinmannen van Keukenhof de bollen normaliter uit de grond. In het najaar begint de cyclus van planten, bloeien en rooien dan weer opnieuw. Deze nieuwe vaste plantenborder blijft in de grond. Het zal zich verder ontwikkelen en de komende jaren nog uitbundiger en kleurrijker gaan bloeien. Met hun gezamenlijke border op Keukenhof willen de twee bedrijven laten zien hoe goed verwilderingsbollen en vaste planten samengaan.


Met hun gezamenlijke border op Keukenhof willen de twee bedrijven laten zien hoe goed verwilderingsbollen en vaste planten samengaan

De lente begint vroeg op het Garden Press Event

Terwijl bezoekers van Keukenhof moeten wachten tot 21 maart om te genieten van de nieuwe vaste plantenborder, krijgen Britse journalisten, tv-zenders, freelance schrijvers en influencers de primeur op 20 februari. Tijdens het Garden Press Event presteren Keukenhof, Rijnbeek Perennials en JUB Holland zich in een gezamenlijke stand met hun unieke, vroegbloeiende showpresentatie.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER