Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Caparis kiest voor EGO Power+

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 26 september 2023
81 sec


Binnenkort het eerste circulaire sw-bedrijf van Nederland

Op 13 juli leverde Stierman De Leeuw samen met EGO-dealer Terpstra Machine Onderhoud in Hallum een eerste levering van 37 EGO Power+-machines afgeleverd aan Caparis, het grootste talent- en werkbedrijf van Friesland.


Caparis begeleidt en coacht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende werkplek. Een deel van hen komt na een traject in dienst van een externe werkgever of wordt gedetacheerd. Bij Caparis zelf werken 1800 mensen. De werkzaamheden zijn heel divers: van assembleren tot verpakken en van schoonmaken tot post sorteren. De EGO Power+-machines werden geleverd ten behoeve van de groenservice. Op deze afdeling werken 210 werknemers, van wie er 60 door Caparis zelf worden aangestuurd. De groenwerkzaamheden worden voor het overgrote deel uitgevoerd in opdracht van gemeentes, provincies en woningstichtingen. Voor deze opdrachtgevers wordt er gemaaid, blad geblazen, bestrating onkruidvrij gehouden, gezaagd en gesnoeid.

CO2-neutraal werken

Al geruime tijd is Caparis bezig met de verduurzaming van de organisatie, die op weg is om het eerste circulaire sw-bedrijf van Nederland te worden. Zo werden er de afgelopen jaren zo'n 8000 zonnepanelen op de daken van de vestigingen gelegd, gingen alle gebouwen over op ledverlichting, werkt het bedrijf aan duurzame opdrachten, zoals het recycleren van zonnepanelen, en rijdt iedereen elektrisch waar dat kan. Dat Caparis alle tuinmachines op brandstof uiteindelijk zou vervangen door accuvarianten, was wel duidelijk. Er moest alleen nog een keuze gemaakt worden voor een leverancier. Hiervoor liet het bedrijf verschillende merken en machines testen door de medewerkers en de keus viel uiteindelijk op EGO Power+. Deze machines zul je vanaf nu dus steeds vaker in het Friese straatbeeld tegenkomen.


Dat Caparis alle tuinmachines op brandstof uiteindelijk zou vervangen door accuvarianten, was wel duidelijk

Servicebeurten en keuringen

EGO-dealer Terpstra in Hallum zorgt dat elke machine wordt geregistreerd en een jaarlijkse keuring en onderhoudsbeurt krijgt. Dat is wel zo goed voor het behoud van de machine en de veiligheid van het personeel. Alle tuinmachines op brandstof waarvan Caparis tot nu toe gebruikmaakte in het uitvoerende werk, zijn met de levering van EGO één op één vervangen. Omdat het eigen groenteam nog geen ervaring had met het werken met accutuinmachines, ging de aflevering gepaard met een toolboxmeeting. Op drie buitenstations kregen alle 60 groenmedewerkers een korte uitleg over de nieuwe EGO-accumachines. Caparis heeft er alle vertrouwen in dat het werken op accu goed zal bevallen, temeer omdat de nieuwe accumachines vooraf uitgebreid zijn getest en EGO Power+ uiteindelijk de keus was van de gebruikers.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER