Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'Van Dorp Hout denkt in oplossingen'

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, donderdag 15 juni 2023
139 sec


Antwan Tuin Totaal bouwt de mooiste buitenverblijven met producten van Van Dorp

Of het nu gaat om buitenverblijven, veranda's, terrassen of schuttingen, Van Dorp Hout kan de hovenier altijd voorzien van het juiste houten materiaal. Zo ook hoveniersbedrijf Antwan Tuin Totaal, dat bijzondere, oogstrelende projecten realiseert met de producten van de houtspecialist uit Zoetermeer. Erik van Veelen, bedrijfsleider van Antwan Tuin Totaal en trouwe klant bij Van Dorp, vertelt over de kracht van de leverancier en illustreert dat aan de hand van enkele luxe buitenverblijven. Hij is momenteel erg te spreken over het ayous-assortiment.

Antwan Tuin Totaal bouwt luxe buitenverblijven met producten van Van Dorp Hout
Antwan Tuin Totaal bouwt luxe buitenverblijven met producten van Van Dorp Hout

Erik van Veelen van Antwan Tuin Totaal werkt al geruime tijd samen met Van Dorp Hout. Alvorens hij drie jaar geleden in dienst trad bij Antwan, nam hij met zijn eigen bedrijf al houten materialen af bij de houtleverancier en -specialist. Dit partnerschap zette hij dus voort bij Antwan. 'Ik werk al lang heel prettig met hen samen. De mensen van Van Dorp Hout denken altijd mee; ze denken in oplossingen en opereren dus oplossingsgericht. Ook kunnen we snel schakelen. Het bedrijf verliest daarbij het belang van de klant nooit uit het oog. Als we een project aangaan, nemen we de klant indien gewenst in een vroeg stadium mee naar Van Dorp Hout, waar die het materiaal van dichtbij kan bekijken en bespreken we de mogelijkheden en wensen. De architect wordt er in deze fase ook bij betrokken. Van Dorp Hout gaat dan in op de technische haalbaarheid van het ontwerp. Daarna maakt de architect er een tekening van. Deze driehoekssamenwerking tussen de klant, Van Dorp Hout en de architect is essentieel voor het slagen van een project.'

Ayous-hout is zeer geschikt voor gevelbekleding.
Ayous-hout is zeer geschikt voor gevelbekleding.

Thermisch ayous

Antwan bouwt voornamelijk buitenverblijven, veranda's, terrassen, vlonders en schuttingen. 'We ontzorgen het hele bouwwerk voor de klant. We kunnen de houten ontwerpen zo luxe bouwen als de klant wil, inclusief verlichting, heaters, speakers, noem maar op. We maken gebruik van de beste en mooiste materialen.'


'De driehoekssamenwerking tussen de klant, Van Dorp Hout en de architect is essentieel voor het slagen van een project'

Van Veelen noemt hierbij als eerste het thermische ayous-hout, dat natuurlijk ook door Van Dorp Hout wordt geleverd. 'Dit hout is momenteel populair; we passen het veel toe. Het vergrijst mooi egaal en kan onbehandeld worden gebruikt, maar vereist wel behandeling als de kleur behouden moet worden. Het kan toegepast worden als gevelbekleding of in het interieur. Het is zeer zacht hout, dus eenvoudig te bewerken met handgereedschap. Een ander voordeel is dat ayous zeer licht van gewicht is.'

Ayous

Het ayous-hout is thermisch gemodificeerd en heeft een zeer lange levensduur. Ayous gaat ruim 20 jaar mee en is uitstekend geschikt als gevelbekleding. Belangrijk bij ayous is om onderscheid te maken tussen gemodificeerd en niet-gemodificeerd hout. Doorgaans wordt gebruikgemaakt van thermisch gemodificeerd hout, dat Van Dorp Hout dan ook in het assortiment heeft. Het hout is in verschillende profielen, diktes en lengtes verkrijgbaar.

Ook schuttingen zijn aan Antwan Tuin Totaal toe te vertrouwen.
Ook schuttingen zijn aan Antwan Tuin Totaal toe te vertrouwen.

Fraai buitenverblijf

Van Veelen haalt een treffend voorbeeld aan van een project in 's-Gravenzande, uitgevoerd met thermisch ayous-hout. 'Het is een luxe buitenverblijf met een lamellen dak en schuifdeurwand. Bovendien is het uitgevoerd met een mooi boeideel en een glazen wand. Ook is het geheel geïsoleerd.' In een ander fraai buitenverblijf van ayous-hout is een gym aanwezig. De verschillende apparatuur die erin is aangebracht, wordt digitaal aangestuurd.' Verder noemt Van Veelen bamboehout, dat regelmatig wordt toegepast. 'Mooi materiaal voor een terras.' Ook Millboard is volgens hem een veelgebruikt product voor verschillende toepassingen.
Al met al gaat Antwan een zonnige toekomst tegemoet in samenwerking met Van Dorp Hout. 'Het gebruik van mooie natuurlijke en duurzame houten materialen in de tuin en voor buitenverblijven zal alleen maar toenemen. Met ons partnerschap kunnen we nu en in de toekomst aan alle behoeften van de markt voldoen. We houden de laatste trends nauwgezet bij', besluit Van Veelen.


Erik van Veelen
Erik van Veelen

Antwan Tuin Totaal

Het hoveniersbedrijf Antwan Tuin Totaal heeft al ruim twintig jaar ervaring in de branche, met veel liefde voor het vak, zoals ze zelf zeggen. Hierbij staat service van hoge kwaliteit bovenaan. Antwan richt zich op een breed palet van activiteiten, zoals tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud.
Het familiebedrijf, met vestigingen in Rhoon en Naaldwijk, is in 2000 opgericht door Anton Visser en telt inmiddels zo'n twintig medewerkers. De specialisten van Antwan zijn actief in de omliggende regio.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER