Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Rechter schaart zich achter hovenier; belangen bedrijf belangrijker dan die van omwonenden

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 10 mei 2023
43 sec


Hoveniersbedrijf Albert de Boer blij met schorsing dwangsom van duizenden euro's

De Raad van State heeft op woensdag 26 april besloten dat de dwangsom die een hovenier uit Peize van de gemeente Noordenveld kreeg opgelegd, tijdelijk wordt opgeschort. Er lopen al jaren rechtszaken over het hoveniersbedrijf. Lokale media noemen het al 'hovenier-soap'.


De buren van het bedrijf willen dat het bedrijf vertrekt vanwege de overlast die het veroorzaakt, zoals het af- en aanrijden met een shovel, laden en lossen op het terrein en busjesverkeer. Volgens de buren is het bestemmingsplan niet geschikt voor een hoveniersbedrijf op deze locatie.

De rechter heeft besloten dat een eventuele vordering van de dwangsom kan wachten tot er een definitieve uitspraak is gedaan

De gemeente Noordenveld heeft in 2020 bepaald dat het bedrijf niet hoeft te verhuizen. Desondanks heeft de gemeente twee jaar geleden een dwangsom opgelegd, maar de Raad van State heeft besloten om deze tijdelijk te schorsen. De rechter heeft besloten dat een eventuele vordering van de dwangsom kan wachten tot er een definitieve uitspraak is gedaan, omdat de gemeente heeft besloten dat het bestemmingsplan ruimte laat voor een hoveniersbedrijf op deze locatie. Daarom zijn de belangen van het bedrijf op dit moment belangrijker dan die van de omwonenden. Ook is de overlast van het bedrijf verminderd.

Bron: RTVdrenthe


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER