Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Wat hebben je collega's in het land gerealiseerd?

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 29 december 2022
126 sec


Projectenparade vakblad De Hovenier

De Projectenparade is een overzicht van bijzondere, verrassende, inspirerende, maar ook alledaagse tuinprojecten. Waar hielden hoveniers en tuinarchitecten zich de afgelopen tijd mee bezig?

De landelijke stijl van de woning was het uitgangspunt voor het tuinontwerp door Leon de Winter Hoveniers.
De landelijke stijl van de woning was het uitgangspunt voor het tuinontwerp door Leon de Winter Hoveniers.

Landelijke tuin in Zoetermeer met rietgedekte overkapping

Het Haagse bedrijf Leon de Winter Hoveniers van Leon en Amanda de Winter ontwikkelde deze landelijke tuin, met als eyecatcher een rietgedekte overkapping die naadloos aansluit op de stijl van de woning. Op de overkapping van maar liefst 12 meter breed is Nieuwkoops riet toegepast. 'Het geheel vormt een heerlijke loungeplek voor de bewoners', aldus De Winter.


Een rijke mix van materialen met de lange rietgedekte overkapping
In deze tuin zijn meerdere terrassen aangelegd, zodat de gebruiker altijd een plekje kan vinden in de zon of schaduw. Bij het ontwerp is gebruikgemaakt van verschillende materialen. 'Om van de tuin een heerlijke plek te maken, is er goed nagedacht over de combinatie van materialen', aldus De Winter. Zo zijn de schuttingen gemaakt van douglas-rombusprofielen. De witte plantenbakken van Adezz meten 200 bij 200 cm en zijn gemaakt van mat polyester. Het vlonderterras is gemaakt van hardhout. Op verzoek van de bewoners is er een kunstgrasgazon aangelegd. 'Dit wilden ze graag omdat het mooi blijft en geen onderhoud vergt.'

Weelderige borders in organische vormen rondom de zwemvijver

Landelijke tuin met zwemvijver en monumentale esdoorn

Voor een opdrachtgever stak tuin- en landschapsarchitect Meeuwis de Vries Tuinen uit Eerbeek een meer dan tien hectare tellende landelijke tuin in een nieuw jasje. Er werd een nieuw tuinontwerp gemaakt en de tuin werd aangelegd, geheel voorzien van een in het oog springende zwemvijver van maar liefst 600 m². In het ontwerp van deze landelijke tuin wordt een monumentale esdoorn extra uitgelicht door de zwemvijver eromheen te laten buigen. Zo weerspiegelt de boom prachtig in het water. 'De esdoorn was voor onze opdrachtgever een doorslaggevende reden om dit perceel aan te schaffen', licht het bedrijf toe. In de zwemvijver liggen stapstenen voor extra beleving.


'De esdoorn was voor onze opdrachtgever een doorslaggevende reden om dit perceel aan te schaffen'

Naast de kleurrijke en organische borders vind je de eigentijdse beplanting ook terug in rijbakken. Mooie paadjes slingeren tussen de bomen door, waarbij de bewoners vanaf het zitje op de vlonder kunnen genieten van een prachtig weids uitzicht.

Bijna sprookjesachtig: de beplanting gecombineerd met de riante zwemvijver

Besloten achtertuin met verrassende hoekjes

In een achtertuin in het Brabantse Boxtel realiseerden Van der Hulst Hoveniers en Tuinontwerpburo Frank Stegers een verrassende besloten achtertuin. Het ontwerp is ruimtelijk, maar toch verrassend door de vele doorkijkjes en een mix van materialen. Het ontwerp- en realisatieduo is tegenover de redactie kort van stof over het werk, maar wat ons betreft zeggen de foto's voldoende. Tuinontwerper Frank Stegers: 'We hebben hier verschillende natuurlijke materialen gebruikt, verhoogde borders en hoogte- en dieptewerking door de pergola. Door de gevarieerde en uitgebalanceerde beplanting oogt het geheel groen en fris.' Verder verrast de tuin door de aanwezigheid van een verborgen kippenren.


Kastanjehouten Engels hekwerk van WTC Kastanjehout

Kastanjehouten hekwerken

In oktober leverde WTC Kastanjehout een mooi project op bij de familie Vos in Waarland. De combinatie van kastanjehouten hekwerk en dito palen met een wijds uitzicht zorgt voor een mooi plaatje. Er is in dit project gebruikgemaakt van een Engels hekwerk van zo'n 90 centimeter hoog met een latafstand van 8/10. De rollengte van dit hekwerk bedraagt 10 meter, met kastanjehouten palen van 8/10-150 cm met punt.


Met zwembad met de geïmporteerde steen uit Zuid-Duitsland

Gelderse én mediterrane tuin voor de hele familie

Deze luxe en sfeervolle familietuin neemt je mee in mediterrane sferen, gecombineerd met hedendaagse tuinarchitectuur. Het zwembad met buitendouche maakt het gevoel compleet. Voor dit project werd gewerkt met speciaal door Trivium geselecteerd kalksteen uit Zuid-Duitsland. Deze grijze steen met warme roestkleurige tinten past perfect in het eindplaatje. Verder is het buitenverblijf voorzien van een verdiept niveau met een maatwerk-loungebank en haard. Zo wordt een beschutte en intieme sfeer gewaarborgd. Het project is een samenwerkingsverband van MPS Hoveniers, Tim Exclusive Gardens, Bos Zwembaden en Trivium, en werd vastgelegd door fotograaf Olivr.


Gezellig buitenverblijf voor de hele familie
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER