Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nederland pakt achtste plek bij WK Tuinaanleg in Estland

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, donderdag 3 november 2022
87 sec


Knappe prestatie voor duo: 'nauwelijks tijd gehad om te trainen'

De Nederlandse VHG-kampioenen tuinaanleg van 2022, Nathan den Besten en Jorn Houdijk pakten de achtste plek op het WorldSkills Estonia 2022 Special Edition Landscape Gardening. Ook wonnen zij een 'medal of excellence', een bewijs van bovengemiddelde prestatie. Een knappe prestatie voor de jongens die wegens de late bekendmaking van hun deelname, nauwelijks tijd hadden om te trainen.


Het WK, dat van 24 t/m 27 oktober in Tallinn (Estland) plaatsvond werd gewonnen door Zwitserland, gevolgd door Japan op de tweede plek en Hongarije op plek drie. De achtste plek hebben de Nederlanders mogelijk te danken aan het feit dat zij gewend zijn met elkaar samen te werken; sinds kort hebben zij samen een eigen bedrijf.

Hoge tijdsdruk

De jongens, die hun mbo-opleiding bij Yuverta in Houten volgden, hadden voor de technische en uitdagende WK-opdracht slechts 3½ dag de tijd. De complete tuin bevatte onderdelen als twee stapelmuren, een kruidentuin, een pad met granietkeitjes, een vijver met watergordijn, een terras met flagstones, een tweedelige houten loopbrug, een houten bank met verlichting en veel ruige beplanting.


'Uiteindelijk zat er qua punten tussen de nummers vier en acht maar heel weinig verschil'

LEES OOK

Ondanks de hoge tijdsdruk wisten de jongens de klus binnen de gestelde tijd te klaren. Houdijk: 'Het was intensiever dan ik dacht, maar ondanks de spanning hebben we samen steeds met plezier gewerkt.' Ook Nicole Slagmolen, Internationaal expert namens Koninklijke VHG, kijkt met een goed gevoel op de wedstrijd terug. 'Gezien de korte voorbereidingstijd hebben Nathan en Jorn het fantastisch gedaan. Uiteindelijk zat er qua punten tussen de nummers vier en acht maar heel weinig verschil.'

Nieuw traject

Van 3 t/m 5 november vindt in Schaarsbergen de kwalificatie voor de Nationale wedstrijd Hovenier van Skills Heroes plaats. De beste vier gaan door naar de finale, die op 10, 11 en 12 januari 2023 wordt gehouden tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Dit moet een nieuw VHG-kampioensteam voor 2023 gaan opleveren.

Over Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG)

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in aanleg, renovatie en onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en boomspecialistisch onderhoud. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt 'de groene verbindingen' naar mens en maatschappij.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER