Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Berenklauw te lijf met hak van Nederlandse bodem

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 9 juni 2022
35 sec


Deze week is in Leeuwarden op het het kunstenaarspark Asgaard de berenklauw te grazen genomen met het gereedschap van De Wit.


Directeur Sietse de Wit: 'Wij waren op uitnodiging in deze tuin zodat we een test konden doen om met ons gereedschap de strijd tegen de berenklauw aan te gaan. In Australië verkoopt onze distributeur Jor deze hak als wapen tegen de Agapanthus. De Agapanthus gedraagt zich in delen van Australië invasief. Onze hak wordt daar met tevredenheid ingezet. Tijdens de demonstratie heeft Jor ons laten zien dat het ook prima gebruikt kan worden tegen de berenklauw. Natuurlijk doen de professionals dit met gepaste werkkleding, maar voor ons was dit een hobbyklus.'


De Wit vervolgt: 'Wij hebben de afgelopen decennia vaker prototypes gemaakt voor onderzoek, gemeenten en andere mensen die zich bezighouden met bestrijden van berenklauw. Helaas kwam er vaak geen vervolg op deze vragen. Dus nu de vraag weer kwam zijn we er zelf actief ingedoken, en met deze bestaande hak kun je prima tot het doel komen.'Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER