Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Husqvarna introduceert nieuwe 350mm-doorslijper op accu

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 10 januari 2022
62 sec


Husqvarna brengt een nieuwe 350mm-doorslijper op accu op de markt. Het apparaat met de naam K1 Pace is vanaf begin deze maand in Nederland verkrijgbaar. Voor zover bekend bij de redactie van dit vakblad is Husqvarna de tweede die een 350mm-doorslijper op de markt brengt. Milwaukee was de eerste.

De K1 Pace verschijnt in januari op de Nederlandse markt.
De K1 Pace verschijnt in januari op de Nederlandse markt.

Dankzij het 94V-accusysteem levert deze doorslijper dezelfde prestaties als de populaire benzine-aangedreven K770, meldt het Zweedse bedrijf. Husqvarna spreekt zelfs over 'een doorbraak op de markt'. Dankzij het toepassen van een accupakket is het gebruik van deze doorslijper een belangrijke stap in het verlagen van de CO2- en stikstofemissie. Hiermee komt Husqvarna tegemoet aan de toenemende vraag uit de markt naar CO2-neutrale werkplekken. De Scandinavische slijper wordt een concurrent van de al eerder gelanceerde 350mm-betonslijper op accu van Milwaukee.

Deze doorslijper is de eerste in een reeks machines met het nieuwe 94V-accusysteem

Wie een K1 Pace aanschaft, is verzekerd van een krachtige accu-aangedreven doorslijper. Husqvarna belooft minder trillingen en soepeler zagen. Bovendien helpen het lage gewicht en het optimale zwaartepunt om de belasting op het lichaam te verminderen. De tijd is voorbij dat de overstap naar een accu-aangedreven machine leidde tot concessies op het gebeid van prestaties en ergonomie, aldus de leverancier.
K1 Pace is de eerste in een uitgebreide lijn van krachtige machines op basis van het nieuwe 94V-accusysteem, die de komende jaren op de markt komen. De voordelen zijn minder emissies, een betere veiligheid en meer comfort omdat er geen snoeren meer nodig zijn. Ook worden er geen benzinedampen meer uitgestoten en is er geen brandgevaar bij het bijvullen.


De doorslijper op accu levert dezelfde prestaties als de populaire benzine-aangedreven K770

Speciale zaagbladen

Husqvarna heeft speciale 300mm- en 350mm-diamantzaagbladen ontwikkeld voor de K1 Pace. Ze zijn afgestemd op het hoge koppel van de elektromotor en verlengen de levensduur van de accu. De machine is bovendien uitgerust met een X-Halt-remfunctie, waarmee de rotatie van het zaagblad supersnel gestopt wordt - extra veilig, dus.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Ron van Gestel
Saturday 5 February 2022
Kan ik hier non woven rollen mee doorzagen?

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER