Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Dutch Greenroof nieuwe naam voor Sedumkwekerij Holland Roofgarden

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, woensdag 15 april 2015
81 sec


Sedumkwekerij Holland Roofgarden in Holten gaat verder onder de nieuwe naam Dutch Greenroof. De aan de Oude Stationsweg gevestigde kwekerij is per 1 maart jl. veranderd van compagnon.

Eigenaar van Dutch Greenroof Allard Markvoort heeft in goed overleg de samenwerking met mede-eigenaar Adri Hartkoorn uit Alblasserdam onlangs beëindigd. Daarmee is ook de naam gewijzigd. Rolph runt het bedrijf per 1 maart samen met zijn vader Allard Markvoort, eigenaar van Groenkreatief Markvoort. Vader en zoon gaan, naast Groenkreatief Markvoort, samen verder met het kweken en produceren van sedumsystemen. Buiten de naamsverandering om wijzigt er niets.

Dutch Greenroof is gespecialiseerd in het kweken van sedummatten, sedumspruiten en sedumplugjes. Daarnaast produceert de Holtense kwekerij de Ecopan en de sedumsystemen Topgreen. Doordat duurzaam bouwen zeer geliefd is, is ook de vraag naar duurzame dakbedekking groot. Een sedumsysteem gaat uitstekend samen met een zonnepaneel. De zonnepanelen vangen de warmte en de sedumplantjes zorgen voor verkoeling en de afvoer van het regenwater. Een perfecte combinatie waarmee men nóg meer rendement haalt uit deze milieuvriendelijke vorm van energiebesparing.

De kwekerij beschikt over drie hectare kweekgrond. Het sedummaaisel wordt gekweekt op natuurlijk afbreekbare kokosmatten. Het kweken van een sedummat duurt ongeveer een jaar. In het groeiseizoen juni en juli worden de matten gemaaid. Het maaisel wordt gebruikt voor de kweek van nieuwe sedummatten. Bij Dutch Greenroof is het winterhardeplantje in zes tot acht verschillende soorten verkrijgbaar. 'We willen graag diversiteit behouden', vertelt Rolph Markvoort. 'Een dankbaar voordeel van Sedum is dat het weinig tot geen onderhoud vergt. Misschien dat je één keer per jaar er door heen moet. Het is een stevig vetplantje dat tegen een stootje kan.'

Dutch Greenroof levert diverse mogelijkheden voor dak- en gevelbedekking. De sedummatten en sedumsystemen Topgreen zijn toepasbaar op onder andere carports, overkappingen, mobiele units en daken van huizen en panden. Ook is de mate van aanbreng makkelijk uit te voeren. Een mat is moeiteloos uitgerold en de Topgreen systeembakken zijn in hellende stand eenvoudig te plaatsen. Bij Dutch Greenroof is Topgreen in drie varianten leverbaar. De hellingshoek bepaalt welke cassette het meest geschikt is. Dat kan variëren tussen 0 en 45 graden.

Rolph Markvoort ziet een duidelijke verandering in vraag naar duurzame dakbedekking. Het bedrijf heeft de laatste paar maanden mooie projecten uitgevoerd bij zowel bedrijven als woonhuizen. Dutch Greenroof levert aan particulieren, bedrijven, tuincentra en groothandelaren in binnen- en buitenland. Daarnaast is Dutch Greenroof aanwezig op streek- en duurzaamheidsmarkten in de buurt.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER