Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Dertig groene bedrijven en Scalda vormen samen zevende Groene Hotspot Zeeland

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, maandag 8 juli 2024
62 sec


Op maandag 24 juni hebben ongeveer 30 hoveniersbedrijven uit Zeeland een intentieverklaring getekend. Dit bekrachtigt de samenwerking tussen onderwijsinstelling Scalda, bedrijven, gemeenten, Koninklijke VHG en groene professionals voor de komende jaren. Dit maakt Scalda de zevende Groene Hotspot van Nederland.

Beeld: VHG
Beeld: VHG

Scalda wil intensief en duurzaam samenwerken met leerbedrijven en gemeenten. Dit omvat meer stageplekken, praktijkgerichte projecten en gastlessen, zodat studenten de nieuwste ontwikkelingen en technologieën leren kennen. Door de theorie te koppelen aan praktijk, kunnen studenten direct toepassen wat ze leren, wat het onderwijs relevant maakt in een veranderende arbeidsmarkt.

Regionale impact

De betrokken hoveniersbedrijven zijn verspreid over Zeeland en West-Brabant. Dit zorgt ervoor dat de belangen van alle partijen worden vertegenwoordigd en dat de activiteiten een grote impact hebben in de regio.


Door de theorie te koppelen aan praktijk, kunnen studenten direct toepassen wat ze leren, wat het onderwijs relevant maakt in een veranderende arbeidsmarkt

Groene Hotspot Zeeland

De Groene Hotspot Zeeland fungeert als een centrale ontmoetingsplek waar studenten van groene opleidingen, alumni, groene leerbedrijven, innovatieve groenbedrijven, hbo-instellingen, overheden, leveranciers en anderen informatie en kennis kunnen uitwisselen. Volgens Martijn van Tilburg, projectcoördinator van Groene Hotspot Zeeland, biedt de samenwerking met de hoveniersbranche veel kansen en mogelijkheden voor uitbreiding naar andere groene opleidingen.


Ontmoetingsplek, kennisdeling en groei

In 2026 verhuizen de Groene opleidingen van Scalda naar het Omnium in Goes. Dit nieuwe, groene gebouw met praktijkloods en buitenruimte sluit perfect aan bij de hoveniersopleidingen. Samen met het bedrijfsleven wordt gewerkt aan een optimale invulling van deze locatie. Het doel is om van het Omnium dé Groene Hotspot van Zeeland te maken, waar studenten, bedrijven, particulieren en onderwijs elkaar kunnen ontmoeten en bijdragen aan de gezamenlijke groei van de hovenierssector.

Het Handboek HotSpots Groen Onderwijs in Nederland vind je hier.


De samenwerking met de hoveniersbranche biedt veel kansen en mogelijkheden voor uitbreiding naar andere groene opleidingen

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER