Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Leiderschapswissel binnen familiebedrijf Boomkwekerij Ebben

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 21 juni 2024
95 sec


Tijd voor vijfde generatie Ebben aan het roer

Boomkwekerij Ebben kondigt een belangrijke verandering in haar leiderschap aan. "Zoon" Dirk Ebben, die al 12 jaar een sleutelrol speelt binnen het bedrijf, zal per 21 juni de functie van CEO/algemeen directeur overnemen van Toon Ebben. Deze transitie, die zorgvuldig is voorbereid, valt mooi samen met de afronding van de laatste voorjaarssnoei.

Dirk en Toon werken samen aan de laatste snoei voor de zomer, symbolisch voor de overgang en voorbereiding op een nieuwe groeiperiode bij Boomkwekerij Ebben.
Dirk en Toon werken samen aan de laatste snoei voor de zomer, symbolisch voor de overgang en voorbereiding op een nieuwe groeiperiode bij Boomkwekerij Ebben.

Voor Boomkwekerij Ebben betekent dit een nieuw tijdperk. Hoewel er rondom deze transitie geen officiële festiviteiten worden georganiseerd, is er bewust gekozen om de wissel van 'Bomenbaas' met alle medewerkers in besloten kring te vieren op vrijdag 21 juni. Dit moment is symbolisch gekozen; de zon is op zijn hoogtepunt en er vindt een verandering van seizoen plaats.

Wissel van de 'Bomenbaas' wordt met alle medewerkers in besloten kring klein gevierd

Rol Toon

Toon zal binnen Boomkwekerij Ebben een andere rol op zich nemen. Hoewel hij geen CEO meer zal zijn, blijft hij lid van de vierkoppige directie en zal hij zijn expertise en kennis inzetten als adviseur, mentor en sparringpartner. Toon Ebben heeft het bedrijf vanaf zijn 23e jaar geleid, toentertijd startte hij met 13 medewerkers op een areaal van 45 hectare. Inmiddels groeien de bomen op een areaal van meer dan 550 hectare en werken er meer dan 150 collega's verdeeld over vier bedrijven. Onder zijn vleugels is het bedrijf uitgegroeid tot een kwekerij van internationaal formaat dat toonaangevend is in de sector. Toon heeft altijd zijn focus gehad op het uitbouwen en in stand houden van relaties die het bedrijf nationaal en internationaal onderhoudt en heeft veel aandacht geschonken aan communicatie op alle niveaus in de keten. De activiteiten lagen op kennisoverdracht, openheid binnen en promotie van de sector. Hij is vanaf zijn 23e tot vandaag de dag zelf nog altijd betrokken geweest bij het telen en verhandelen van bomen voor vele diverse nationale en internationale projecten. Toon heeft meerdere innovatieve ontwikkelingen binnen zijn firma aangedreven, waaronder de teelt van meerstammige bomen en de creatie van de TreeEbb-app, en heeft belangrijke maatschappelijke en groene projecten ondersteund, zoals de aanleg van Park de Heerlijckheid.


'Ik ben trots op hetgeen we bereikt hebben met ons complete team van medewerkers. Er staat een mooi bedrijf en ik geef met alle vertrouwen de symbolische snoeischaar door aan Dirk'

Trots

'Ik ben trots op hetgeen we bereikt hebben met ons complete team van medewerkers. Er staat een mooi bedrijf en ik geef met alle vertrouwen de symbolische snoeischaar door aan Dirk. Hij heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij niet alleen de nodige kennis en vaardigheden bezit, maar ook de visie en innovatiekracht om het bedrijf de volgende fase in te leiden. Zijn ideeën en moderne benadering zullen Boomkwekerij Ebben helpen om te groeien en bloeien in een steeds veranderende markt.' aldus Toon.


Deze rolwijziging maakt deel uit van de bredere strategische herstructurering binnen de kwekerij, waarbij Dirk als vijfde generatie Ebben aan het roer zal staan.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER