Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Top 7 hekjes voor je tuinproject

ADVERTORIAL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, vrijdag 7 juni 2024
140 sec


Fenceweb inspireert particulieren en levert aan hoveniers

Fenceweb uit Enschede levert veelal zelfgeproduceerde hekwerken en andere terreinafscheidingen voor tuinen en bedrijfsterreinen. Wij vroegen Marc Groote Haar van Fenceweb welke producten het meest populair zijn.

Ceres sierhekwerk
Ceres sierhekwerk

Fenceweb bedient in Nederland zowel bedrijven als particulieren. Hoveniers en andere bedrijven kunnen terecht op fenceweb.com en voor particulieren is de website hekwerkonline.nl ingericht. Marc Groote Haar is salescoördinator voor Fenceweb, de B2B-tak. 'Wie bedrijfsmatig erfafscheidingen, schuttingen en hekwerken plaatst, kan bij ons een account aanvragen. Wij nemen vervolgens contact op met de potentiële nieuwe klant om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Naar aanleiding van dit gesprek kunnen wij een persoonlijk account aanmaken waarmee men kan inloggen op onze website www.fenceweb.com en direct een bestelling kan plaatsen. Voor grotere projecten en specials krijgen we ook veel offerteaanvragen buiten het portal om. Deze werken we dan persoonlijk voor de klant uit.' De meeste hekken worden geproduceerd in Almelo.
Fenceweb doet meer dan hekwerken. Zo worden er veel hout-betonschuttingen en poorten verkocht. Onderstaande lijst van hekwerken is samengesteld op basis van populariteit, waarbij nummer 1 het meest bestelde hekwerk is.


1. Dubbelstaafmatten

Dubbelstaaf- of 2D-matten worden verkocht in twee varianten: de lichte uitvoering Ø 6/5/6 en de zware uitvoering Ø 8/6/8. Deze kunnen geleverd worden vanaf een hoogte van 630 millimeter tot 2430 millimeter. Deze matten hebben een standaardbreedte van 2,5 meter en zijn leverbaar in de vier RAL-kleuren 9005, 6009, 7016, 6005 en thermisch verzinkt.
Voor bedrijven worden deze hekwerken tot de maximale hoogte verkocht; voor particulieren, die zich vaak aan een gelimiteerde hoogte moeten houden, tot een hoogte van 2030 mm. Deze dubbelstaafmatten vormen veelal een basis om klimop doorheen te laten groeien of er vlechtbanden doorheen te bevestigen.


Dubbelstaafmatten met ronde palen om een voortuin
Dubbelstaafmatten met ronde palen om een voortuin

2. Sierhekwerk

Fenceweb levert sierhekwerk in vijf verschillende types: Aurora, Ceres, Sol, Vesta en Sagitta. Alle hekwerken zijn alleen leverbaar in zwart en elk hekwerk is 2 meter breed. Er zijn bijpassende sierpoorten leverbaar.


3. Spijlenhekwerk

Het valt Groote Haar op dat het spijlenhekwerk, traditioneel vooral ingezet langs bedrijventerreinen, een groeiende belangstelling krijgt vanuit de particuliere markt. Het spijlenhekwerk is er in drie varianten: met vierkante spijlen en doorstoken; met ronde spijlen; en met ronde spijlen en punten. De hekwerken zijn 2,2 meter breed. Dat er bijpassende poorten leverbaar zijn, draagt wellicht bij aan de belangstelling.


Spijlenhekwerk
Spijlenhekwerk

4. Gaashekwerk

Een goedkopere oplossing zijn diverse vormen van gaashekwerk: het losse tuingaas dat met krammetjes aan palen wordt bevestigd, harmonicagaas en gaaspanelen. Harmonicagaas wordt veel gebruikt rondom bijvoorbeeld tennisbanen. Het metalen draadgaas is voorzien van een plastic coating en wordt gemonteerd aan metalen palen. Fenceweb verkoopt deze zeer veel aan hoveniersbedrijven. De gaaspanelen worden gebruikt in combinatie met schuttingpanelen, om iets van een doorkijk te creëren.


Harmonicagaas met een Professional poort
Harmonicagaas met een Professional poort

5. Enkelstaafmatten

De enkelstaafmatten of 3D-matten zijn van een dunnere kwaliteit (Ø 5/5) dan de hierboven genoemde dubbelstaafmatten. De matten zijn gemaakt met een enkele draad. Voor de stabiliteit zit er op verschillende hoogtes een 'knik' in het gaaswerk, wat de stevigheid van de mat ten goede komt. De matten zijn 2,5 meter breed en de mazen zijn 5 x 20 centimeter. Deze matten zijn leverbaar vanaf 830 millimeter tot 2430 millimeter hoogte en in dezelfde vier kleuren als de dubbelstaafmatten.


Enkelstaafmat met knik boven- en onderin
Enkelstaafmat met knik boven- en onderin

6. Schanskorven en steenkorven

De schanskorven van Fenceweb zijn opgebouwd uit de dubbelstaafmatten, samengehouden door I-profielen of schanskorfpalen die daar speciaal voor zijn ontwikkeld. Afstandhouders of schanskorfhaken tussen de dubbelstaafmatten zorgen ervoor dat de matten niet wijken onder de druk van de stenen en dat de korven rustig gevuld kunnen worden met de gewenste steensoorten. Zo ontstaat een schutting.
Steenkorven zijn leverbaar in hoogtes van 50 en 100 centimeter en in twee systemen: met C-clips en met spiraal.


Schanskorf
Schanskorf

7. Secufence-matten

Voor, op dit moment voornamelijk, de export levert Fenceweb zogenaamde Secufence-matten. Deze kenmerken zich door hun hoge stabiliteit en duurzaamheid en worden vooral ingezet bij high security-terreinen, zoals gevangenissen, vliegvelden, instellingen of elektriciteitsgevaar. Door de smalle mazen kunnen deze hekken nauwelijks worden beklommen of doorgesneden.


De palen en poorten van Fenceweb

Bij elke van bovenstaande hekwerken levert Fenceweb ook diverse poorten en bijpassende paalsystemen. Deze poorten zijn enkel- of dubbelvleugelig in verschillende breedtes en RAL-kleuren leverbaar. De MICOH, een geheel gesloten metalen poort, is leverbaar in twee breedtes en twee hoogtes. De Modius Trento is een designpoort, eveneens leverbaar in twee kwaliteiten en zowel als enkele als dubbele poort.


Dubbelstaafmat met Migoh poort, deels begroeid met hedera
Dubbelstaafmat met Migoh poort, deels begroeid met hedera
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER