Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Column: Open Dag

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Mark Vlasman, woensdag 12 juni 2024
76 sec


Tijdje geleden was ik met mijn middelste dochter bij een middelbare school hier in Dongen. Ze zat toen nog in groep 7, dus waren we ons aan het oriënteren voor het voortgezet onderwijs. Mijn oudste dochter zit hier op school dus we waren er al bekend mee. Wat een feest, lekker druk overal, verlichting, muziek, echt een leuke middag was het.

Mark Vlasman
Mark Vlasman

In het scheikundelokaal werd een grote zeepbel met een aansteker aangestoken, wat een vlam! 'Wauwww' zei mijn dochter. In het muzieklokaal mocht ze van de leerkracht kiezen welk instrument ze wilde; gitaar, drums ... 'Gaaf!' zei mijn dochter. 's Avonds bij het avondeten zei ze: 'Naar die school wil ik toe, ik weet het zeker'. Ik vroeg mijn oudste dochter of ze weleens een zeepbel in de fik gestoken heeft bij scheikunde; 'Nooit' zei ze. En op muziekinstrumenten spelen?; 'Muziek? Nee, dat hebben we niet op onze school' ...

Deze week was ik bij de hoveniersopleiding van Curio in Breda. Ook op de open dag. We mochten vijf tuinen beoordelen die door leerlingen zelf ontworpen en gemaakt waren. Zag er echt top uit, leuke gasten ook, enthousiast vertelden ze wat ze ontworpen hadden en hoe ze het gemaakt hadden. De modeltuinen lagen in een kas tegenover het hoofdgebouw, die via een omweg, door een donkere - niet verlichte - kas bereikbaar was. Voor de doorzetters onder ons ... vooral familie en vrienden bleken zo ver te zijn gekomen. Ook leuk, maar niet echt een open dag vond ik.


We hebben echt een heel mooi vak, echt alles is mogelijk. Laat dát dan zien!

Oké, die school in Dongen pakt het wat overdreven aan, maar bezoekers voor een hoveniersopleiding wat meer enthousiasmeren is toch wel mogelijk? We hebben echt een heel mooi vak, echt alles is mogelijk: ontwerpen, timmeren, plantenkennis, beregening, domotica, boomklimmen, terreinen verduurzamen, irrigatie, metselen en zo kan ik nog wel ff doorgaan. Voor ieder wat wils. Laat dát dan zien! Kraantje erbij om eens te proberen, drone rond laten vliegen, boomklimmer met een kettingzaag op 10 meter hoogte. Het is zo'n mooi vak en je hebt zo'n leuke opleiding, dan kun je toch wel wat meer spektakel maken op een open dag? Kom op man!

De auteur

Mark Vlasman is hovenier en mede-eigenaar van Florissant Tuinen in Oosterhout.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER