Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Landschapstuin voor Landgoed Het Ooievaarsnest

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, vrijdag 19 april 2024
62 sec


Bij een landgoed als dit hoort een landschapstuin. De bewoners schakelden daarvoor tuin- en landschapsontwerper Esther van der Heijden van PIT Ontwerp in.


Esther: "De oorspronkelijke tuin was klassiek, gecultiveerd zelfs. Dat een landschapstuin hier beter bij de omgeving zou passen, waren de opdrachtgevers met me eens. De omliggende natuur was immers een te groot geschenk om géén gebruik van te maken." De tuin is een overgang geworden van grasachtigen in allerlei soorten en maten en borders vol kleurrijke, weelderige planten en bloemen, die mooi aansluiten bij de bloemenmengsels op de akker die bij het landgoed hoort en die de bewoners samen met Brabants Landschap omtoverden van agricultuur tot inheemse natuur. Het kleurverloop is dan ook prachtig, en door het hele seizoen heen staan verschillende plantengroepen afwisselend in bloei. Zo smelten tuin, zwemvijver en natuur harmonieus samen.

Dat we onze expertise mochten laten zien in een tuin als deze, is voor ons de kers op de taart" - Ruud Reijrink

Een goed ontwerp is echter niets zonder een goede uitvoering. Zo ontstond de samenwerking met Reijrink Groenprojecten, specialist in uiteenlopende groen- en tuinprojecten. "Dat we onze expertise mochten laten zien in een tuin als deze, is voor ons de kers op de taart", vertelt Ruud Reijrink. "Voor ons is het realiseren van een tuin zoveel meer dan enkel het ontwerp van de architect uitvoeren. We denken mee en gaan heel ver om dat wat op papier staat naar een nog hoger level te tillen. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de selectie van grote bomen en planten, waardoor het groen direct een volwassen uitstraling heeft en aansluit bij het omliggende landschap. En wat mooi is, willen we ook mooi houden: zo voeren we voor deze tuin nog steeds het onderhoud uit."

Indiener project

Reijrink Groenprojecten
Ruud Reijrink

Ook een project indienen? Graag! Dat kan hier.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Tinka Chabot
maandag 22 april 2024
Ach wat sneu, ligstoelen onder dakplatanen. Je zou maar allergisch zijn voor de haartjes van het jonge platanenblad en laat dat nou net heel veel mensen zijn. Dan lig je echt niet lekker. En waarom niet voor een gewone, mooi uitgroeiende boom gekozen die lekker gefilterd licht doorlaat. Nu lig je in zware schaduw en heb je jaarlijks ook nog eens heel veel werk met die scheuten die wel 5 meter lang kunnen worden. Ik had wat anders gekozen dan deze bomen die ecologisch ook niets toevoegen. Hoezo landschapstuin denk ik dan.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER