Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuwe designtegel bij TEBI Exclusief

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, woensdag 21 februari 2024
97 sec


De nieuwe opvallende tegel is 30 procent waterpasserend

Er moest een waterpasserende tegel in het aanbod worden opgenomen, vonden ze bij TEBI Exclusief. Enig denkwerk later en in coproductie met Schellevis lanceerde TEBI Exclusief deze maand de Wecko, een designtegel waarmee de ontwerper alle kanten op kan.


De Wecko kan gevuld worden met graszaad
Op het visitekaartje van Wilbert Kregting staat 'vertegenwoordiger', maar de titel 'productontwikkelaar' zou ook niet misstaan. De vertegenwoordiger van TEBI Exclusief bedacht in zijn twintig jaren bij Schellevis ook diverse oplossingen voor de markt. 'Het idee van de nieuwe tegel, die we de Wecko-tegel hebben genoemd, zit al een paar jaar in mijn hoofd. De weersomstandigheden worden steeds extremer, met hevige en langdurige regenbuien, en Schellevis had nog geen waterpasserende tegel. Ik vond dit een gemiste kans en daar ben ik mee aan de slag gegaan.'

'Wecko van TEBI Exclusief is een waterpasserende designtegel die naadloos past in allerlei stijlen tuinontwerpen'

Wilbert Kregting ontwerpt waterpasserende designtegel
Het resultaat is er: een tegel van 100 x 100 x 12 centimeter met daartussen openingen en niveauverschillen. De openingen kunnen opgevuld worden met grind, split of een andere vulling en het is ook mogelijk er gras in te laten groeien. Dan wordt de tegel gebruikt als grastegel. Optisch gezien lijken er losse tegels in de tuin of oprit te liggen, maar dankzij het ingenieuze ontwerp ligt er een stevige tegel die middelzwaar verkeer kan dragen. Dat maakt de tegel uitermate geschikt voor opritten en parkeerplaatsen.

Waterpasserend en ecologisch

De Wecko is ontwikkeld en geproduceerd in samenspraak met en door Schellevis en wordt verkocht onder het label van TEBI Exclusief. De producten van Schellevis onderscheiden zich door de basaltoptiek en dat komt ook in de Wecko terug. Kregting: 'Het materiaal is voor de helft gerecycled, wat 'm ecologisch ook interessant maakt. Wecko is dan ook een creatieve samenvoeging en staat voor 'waterpasserend' en 'eco', met een knipoog naar mijn eigen initialen.' De tegels zijn voor 30 procent waterpasserend en leverbaar in de kleuren grijs en antraciet. De uitstekende nokjes zorgen ervoor dat de tegels in een strak patroon kunnen worden gelegd en, wanneer gewenst, een kwartslag kunnen worden gedraaid, wat nog meer mogelijkheden biedt in de tuinontwerpen.


De tegels zijn in twee kleuren leverbaar en in verschillende patronen te leggen
De Wecko-designtegel is ontworpen met het oog op de toekomst waarin we waarschijnlijk veel zware regenbuien kunnen verwachten en waarbij het tegelijkertijd ook belangrijk is om zo veel mogelijk water in de bodem te infiltreren. 'De tegel past prima in een tuin en oprit of kan ook bijvoorbeeld in de openbare ruimte worden ingezet.'

Onderscheidende producten

TEBI Exclusief is onderdeel van TEBI. Het bedrijf produceert en levert opvallende materialen en realiseert ook custom-made producten. Zo zijn er de TB Langformaat, een gebakken klinker met een lengte van ruim 29 centimeter; Cantos, een mooie natuurstenen kassei in verschillende kleuren en afwerkingen; de duurzame en modulaire CircU bank, en ontwierp en produceerde het bedrijf indrukwekkende leeuwen door middel van 3D-print van gerecycled betongranulaat. De nieuwste aanwinst, de Wecko-tegel, is sinds deze maand leverbaar bij TEBI Exclusief en op voorraad.


Het logo van Wecko
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER