Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Thuiswerken in de tuin: Niko-buitenschakelmateriaal maakt het mogelijk

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, donderdag 7 maart 2024
156 sec


De tuin wordt steeds flexibeler gebruikt en creatiever ingericht. Thuiswerken in de tuin of een serie bingewatchen vanuit de veranda, het kan allemaal dankzij stabiele buitenschakelaars. De Hydro-lijn van Niko bestaat uit waterdichte stopcontacten die qua kwaliteit en design de top van het segment vormen. Naast een stroomaansluiting kunnen er ook USB-, USB-C- en UTP-aansluitingen worden aangelegd.


'Onze klanten laten de keuze voor het juiste systeem vaak aan ons over, omdat ze van ons expertise verwachten. Wij kiezen daarom voor het Niko Hydro-gamma, omdat zowel de opbouwdozen als de inbouwdozen dezelfde look-and-feel hebben. Naast gegarandeerde veiligheid creëer je ook symmetrie in de tuin,' aldus eigenaar van Outlook Groenprojecten Sjerp Bouma.

Sjerp Bouma, eigenaar Outlook Groenprojecten

Onderscheidend in de markt

Outlook Groenprojecten is gevestigd in Grafhorst, gemeente Kampen. Grofweg houden de 22 medewerkers zich bezig met het ontwerp, de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere tuinen, evenals groenprojecten voor zakelijke opdrachtgevers. 'Wij passen de Niko Hydro-schakelaars en -stopcontacten met name toe bij maatwerkschuttingen en veranda's,' legt Bouma uit. 'Deze bekleden we fraai, met bijvoorbeeld gevelparket van GevenHout en vervolgens bouwen we waterdichte inbouwdozen in de schutting. Deze inbouwdozen hebben een waterdichte afwerking met een mooi zwart design; dat is hun absolute meerwaarde. Er zijn weliswaar andere waterdichte systemen, maar er zijn weinig producenten die waterdichte inbouwdozen aanbieden. Bij andere systemen bouw je een waterdichte contactdoos in een wand, maar dat vinden wij minder fraai dan een complete waterdichte inbouwdoos, waarvan alleen het waterdichte afdekraam zichtbaar is voor de eindgebruiker. Het zijn bovendien mooie, robuuste zwarte stopcontacten. Deze combinatie van waterdichte afwerking en design maakt de Niko Hydro-lijn onderscheidend in de markt,' besluit Bouma.


'Naast gegarandeerde veiligheid creëer je ook symmetrie in de tuin'

Niko Hydro-lijn

'We zien steeds vaker dat mensen draadloos in hun tuin willen werken of van hun vrije tijd willen genieten, maar ze lopen vaak tegen het probleem van een slechte wifiverbinding aan,' aldus Jurren Zomer, marketeer bij Niko Nederland. De oplossing voor dit probleem heet de Niko Hydro-lijn. Dit zijn waterdichte schakelaars, data-aansluitingen en buitenstopcontacten die gegarandeerd spuitwaterdicht zijn en daarmee bestand zijn tegen natte omstandigheden. 'Naast voeding voor elektriciteit kunnen er ook USB-, USB-C- en UTP (internet)-aansluitingen aangebracht worden. Wat ons ook uniek maakt, is dat onze dozen een wartel hebben, zodat kabels in de doos geklemd worden waardoor er een waterdichte verbinding ontstaat. Hiermee zijn we uniek in het tuinsegment. Hoveniers kruipen steeds vaker in de rol van elektricien om hun klanten te voorzien van tuinaansluitingen. Voor de afwerking van deze aansluitingen hebben we fraaie waterdichte tuinpaaltjes ontwikkeld die je her en der in de tuin kunt plaatsen,' vervolgt Zomer. De tuinpaaltjes zijn zowel verkrijgbaar met grondplaat als met een grondpin.


Hydro black-tuinpaal

Look-and-feel maakt het verschil

De tuinpaaltjes zijn verkrijgbaar in zwart, wit en grijs. Dat is op zich niet uniek, maar wel in combinatie met de kwaliteit van het stopcontact en schakelmateriaal. Die combinatie zorgt ervoor dat het ontwerp van een tuinarchitect strak en robuust wordt afgewerkt. 'Voor de tuin wordt meestal zwart gekozen, terwijl voor bedrijfshallen grijs de gangbare kleur is. De zwarte waterdichte aansluitingen in pretparken en op campings komen doorgaans van ons,' licht Zomer toe. 'Tuineigenaren die robuuste paaltjes willen met dezelfde look-and-feel als die van de schakelaars en die aansluiten bij een modern tuindesign, komen meestal ook bij ons uit. Dat maakt dat we marktleider zijn op het gebied van buitenschakelmateriaal,' concludeert Zomer.


Hydro-coaxaansluiting
Hydrofietsoplader
'Met de Niko Hydro-lijn kun je eenvoudig internet-, tv-aansluitingen of een USB-oplader op een terras installeren'

Internetten in de tuin

Met de Niko Hydro-lijn kun je eenvoudig internet-, tv-aansluitingen of een USB-oplader op een terras installeren. Het aanpaskader is ideaal voor 45 x 45 millimeterfuncties in waterdichte montagedozen. Het heeft een handige beschermkap en is geschikt voor datamodules, telefoon-, audio- en tv/FM-aansluitingen. Als je dit systeem gaat installeren, moet je wel verstand hebben van elektra. Zorg ervoor dat je die basiskennis paraat hebt.


Jurren Zomer, Niko Nederland

Over Niko

Meer dan honderd jaar geleden werd in België het bedrijf Niko opgericht. Niko hield zich vanaf de eerste dag bezig met het schakelen van stroom en dat betekent: ontwikkelen en produceren van hoogwaardige, destijds nog bakelieten, schakelaars en stopcontacten in diverse designs. Anno 2024 vindt de fabricage van meer dan 95 procent van alle producten plaats in België, waar Niko marktleider is met een aanwezigheid van maar liefst 85 procent in de Belgische huishoudens. Niko is sinds de jaren negentig ook in Nederland gevestigd en inmiddels in twaalf landen actief.

Niko Hydro-lijn kort samengevat

IP55 waterdicht schakelmateriaal in zwart, wit en grijs
Uit te voeren met een M20-wartel
Alle schakelaars, stopcontacten en aansluitingen in opbouw en inbouw
Snel en gemakkelijk gemonteerd
Bekabeld in 1-2-3: hetzelfde mechanisme als Niko-inbouwschakelmateriaal
Stevig en slagvast: IK07
Hoge chemische bestendigheid
Aanpaskader voor media-aansluitingen
Kleuren zwart, wit en grijs
Ook installeren zonder een muur

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER