Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Schoppenfabriek Streuding samengesmeed met DeWit gereedschappenfabriek

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 24 januari 2024
78 sec


Al sinds 1932 klant en leverancier van elkaar en per 1 Februari 2024 versmelten schoppenfabriek Streuding Vlagtwedde en gereedschapspecialist De Wit nog verder. Vanaf die datum komt Streuding in handen van de familie de Wit in Kornhorn. Het merk Streuding blijft bestaan. Eigenaar Marcel Kok blijft verbonden en zal accountmanager het team van De Wit gaan versterken.

Eigenaren van familiebedrijf De Wit: Derk de Wit, Derk Klaas de Wit en Sietse de Wit (vlnr)
Eigenaren van familiebedrijf De Wit: Derk de Wit, Derk Klaas de Wit en Sietse de Wit (vlnr)

Streuding was vele decennia een toonaangevende producent van schoppen. Directeur Sietse de Wit van De Wit Gereedschappen: 'Dit was nog ver voor de tijden van goedkoop import van handgereedschap uit het Verre Oosten.' Na het wegvallen van klanten zoals de bekende bouwmarkten is Streuding gaan zoeken naar extra mogelijkheden om hun producten in de markt te zetten. De directe online activiteiten waren een aanvulling voor het bedrijf waardoor de techniek in de productie op een lager pitje kwam te staan. Met de huidige energiemarkt was een omslag in de fabriek te Vlagtwedde niet te realiseren en besloot eigenaar Marcel Kok in gesprek te gaan met de familie de Wit. De Wit: 'Die gesprekken waren kort maar krachtig en binnen enkele weken was de deal rond.'

'Die gesprekken waren kort maar krachtig en binnen enkele weken was de deal rond'

Overname

Per 1 Februari 2024 gaan de vakmensen van Streuding voor de Wit aan de slag. In de loop van dit jaar zal de productie verhuizen van Vlagtwedde naar het Groningse Kornhorn. In Kornhorn wordt er een nieuwe productie methode gebouwd waarmee duurzaam geproduceerd gaat worden.


Door automatisering en grootschalige investeringen waarmee het smeedproces gasloos is heeft De Wit een methode gevonden om duurzaam anno 2024 handgereedschap te smeden.
Door automatisering en grootschalige investeringen waarmee het smeedproces gasloos is heeft De Wit een methode gevonden om duurzaam anno 2024 handgereedschap te smeden.

Nederlandse toekomst

De Wit ziet nog voldoende mogelijkheden om het in Nederland geproduceerde assortiment te verkopen. Een breder assortiment, vollere pallets met duurzaam geproduceerde schoppen, batsen en alle andere DeWit gereedschappen voor hovenier, straatmaker en tuinliefhebber. 'En met de innovatieve mogelijkheden die er bij DeWit aanwezig zijn weten we zeker dat de wereld van de schoppen en batsen een aantal mooie nieuwe producten zullen gaan krijgen', aldus de Wit.


Een breder assortiment, vollere pallets met duurzaam geproduceerde schoppen, batsen en alle andere DeWit gereedschappen voor hovenier, straatmaker en tuinliefhebber

Online stopt

Alle directe online activiteiten van Streuding stoppen per 1 Februari. De Wit: 'Dat vak laten wij als gereedschapsproducenten liever over aan mensen die er meer verstand van hebben. Wij concentreren ons op duurzame productie van kwaliteitsgereedschap. Dat is en blijft de uitdaging van de familie DeWit, made in Holland en dat doen we in Kornhorn al meer dan 125 jaar.'


LEES OOK
Het smeedproces van een schoffel anno 2023
16-05-2023 | ARTIKEL
213 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
jan genieter
donderdag 25 januari 2024
jammer dat het uit vlagtwedde weg gaat

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER