Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Stembussen voor Innovatie Award Groene Sector Vakbeurs geopend

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 19 december 2023
183 sec


Tien innovaties dingen mee naar de awards

De stembussen voor de jaarlijkse Groene Sector Vakbeurs Innovatie Awards zijn vanaf nu geopend. In twee categorieën wordt een Innovatie Award uitgereikt. In de categorie Tuin en Park Mechanisatie en Groene Inrichting.

Wie gaat er dit jaar met de innovatieaward vandoor?
Wie gaat er dit jaar met de innovatieaward vandoor?

Alle innovaties zijn naast de stands van de exposanten ook te bewonderen in de Tunnel van de Toekomst.

Wie zijn de genomineerden?

Husqvarna Power Ascender

De Husqvarna Power Ascender is een revolutionaire acculift waarmee boomverzorgers zich moeiteloos en sneller in- en uit bomen kunnen verplaatsen. De boomverzorger wordt met behulp van de acculift omhooggetild en hoeft niet zelf te klimmen. De fysieke belasting neemt af, waardoor de boomverzorger zijn energie kan sparen. Hierdoor kan het werk voor een langere periode worden uitgevoerd, en de kans op arbeidsrisico's wordt aanzienlijk verminderd. Mooi is hoe de Ascender werkt op dezelfde Husqvarna accu's.


LEES OOK

EVS HyRo Waterstof-verbrandingsmotor

Het NederlandseVanderklugt Groentechniek en het Duitse EVS Systems gaan voor 2024 een samenwerking aan voor de Nederlandse markt. EVS Systems is de ontwikkelaar en producent van Waterstof-verbrandingsmotoren. Anders dan gecompliceerde Waterstofbrandstofcellen die door een chemische proces, elektriciteit opwekken en daarmee iets kunnen aandrijven, wordt er in de EVS HyRo waterstof verbrand, welke de centrale as van de Wankelmotor laat roteren, en kunnen hiermee externe bronnen zoals hydrauliekpompen, rijpompen en elektromotoren worden aangedreven. Voor 2024 wil Vanderklugt een grafdelfmachine en werktuigdrager uitrusten met deze nieuwe motor.


E-Weedee PROTerrazza

Terrazza ruste haar bekende hoveniersborstelmachine uit met een accu. Dit resulteerde in de E-Weedee PRO borstelmachine. Ideaal voor het borstelen, onderhouden en onkruidvrij houden van alle soorten verhardingen zoals gangpaden, werkvloer en opritten. De E-Weedee is uitgerust met een EGO batterij. Deze machine zal ook te bewonderen zijn op het Demo Doe Plein van Vakblad de Hovenier tijdens de Buiter Beton Hoveniersdag.


LEES OOK

EGO Pro-X laadsysteemStierman de Leeuw

Hoveniers en aannemers lopen steeds vaker tegen de uitdaging om al hun accu's weer tijdig opgeladen te hebben om er de volgende dag weer mee te werken. Deze uitdaging ligt op twee vlakken. Aan de ene kant beschikken ze vaak over een beperkt aantal laders, waardoor tussentijds opgeladen accu's moeten worden gewisseld door de lege accu's. Aan de andere kant lopen ze vaak tegen maximale capaciteiten van het stroomnet aan. EGO komt in 2024 met de oplossing in de vorm van het PGX laadsysteem. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor professionele gebruikers die dagelijks met meer dan drie accu's werken. Het systeem bestaat uit meerdere producten die tezamen een oplossing bieden voor de het laden van een grote hoeveelheid accu's en daarnaast ook de optie biedt om onderweg te herladen zonder stroom uit het stopcontact. Wij spotte deze innovatie eerder al tijdens Meesters in de Tuin.


LEES OOK

M-PowervoltMatador

Ook de volgende innovatie springt in op de uitdaging om altijd voldoende power in je accu te hebben. Matador heeft daarom de M-Powervolt ontwikkelt. Deze compacte elektrische generator op wielen slaat 8,9 kWh energie op. De draagbare accu kan worden opgeladen via standaard stopcontacten. Het Brabantse kruiwagenbedrijf belooft hiermee lagere totale eigendomskosten dan bij klassieke fossiele generatoren.


LEES OOK

Water upsBERA

De waterups van Bera zagen we eerder binnen onze Gouden Gieter. Het bedrijf belooft hiermee 75% besparing in water en tijd met Bera WaterUps. Een systeem waarbij de bewatering van onderaf naar de wortels wordt gerealiseerd op basis van capillaire werking. Dus zonder verdamping, zonder onnodig verlies van water bij traditionele methoden. Voor plantenbak, borders, groene daken.


LEES OOK

Circulair KunstgrasRoyal Grass

Circulair kunstgras kende we als sector al eerder doordat LimeGreen medio 2022 haar product ONE-DNA introduceerde. Maar Royal Grass dingt dit jaar met hun nieuwe product mét REBel backing mee naar de innovatieawards. Uit testen van de Universiteit van Gent, Centre for textile sciene and engineering, is gebleken dat wanneer de kunstgrasproducten met deze backing worden gebruikt als grondstof voor het maken van nieuw kunstgras, dit géén afbreuk doet aan de kwaliteit van zowel de grondstoffen als het nieuwe kunstgras.


LEES OOK

Zuiverend kunstgrasFamilyGrass en Citygrass

FamilyGrass en CityGrass lanceren een nieuw concept voor kunstgras waarbij stikstof en CO2 in de lucht afgebroken worden en de grasmat 100% circulair is. Een schoner, zuiverend en circulair kunstgras. Nu niet alleen voor sport- en speelvelden maar ook voor de hovenier en particulier beschikbaar. City Pure Play en Family Pure Grass zijn voorzien van PURETi. Dit is een nano-coating die zorgt voor continue zuivering van de omgeving. De twee bedrijven beloven dat het kunstgras zo werkt als een UV-fotokatalysator. Waardoor schadelijke stoffen - zoals ammoniak en stikstof - om worden gezet naar onschadelijke nitraten. 'Hierdoor zuivert één vierkante meter kunstgras evenveel lucht als een volgroeide boom.'


EUROGRASS SilhouetteDSV

DSV lanceert een grasmengsel speciaal voor schaduwrijke plaatsen. Dit nieuwe mengsel gedijt prima in schaduwrijke omgevingen, langs vliegvelden of in gebieden met beperkte watervoorziening. Met de sterke componenten veldbeemd, rietzwenk en deschampsia biedt Silhouette een diepe beworteling en duurzaamheid, wat resulteert in een gezonde grasmat, ongeacht de omstandigheden.


LEES OOK
'Ultiem gazonmengsel voor schaduwrijk succes!'
02-01-2024 | ARTIKEL
132 sec

AIMin-lite

In-lite presenteert voor 2024 een nieuwe serie armaturen genaamd AIM. AIM kenmerkt zich volgens de lichtspecialist door zijn slanke design waarbij de kunst van het weglaten tot in de perfectie is uitgevoerd; er zijn geen kabels in het zicht en er is geen schroefje of verbinding te zien. Dit alles is zo ontworpen zonder dat de functionaliteit verloren gaat; de lichtbron is 360 graden te draaien en 270 graden te kantelen. Dit biedt ultieme vrijheid in de tuin en met AIM kun je letterlijk alles verlichten.


Stemmen kan hier. De uitreiking van de Innovatie Awards is op 11 januari 2024.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER