Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Een halfjaar lang deze succesvolle combinatie van kiepende trailer en transportwagen winnen?!

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Broer de Boer, maandag 8 januari 2024
205 sec


Unieke actie van Vakblad De Hovenier x TwinTrailer

Aanhangerfabrikant TwinTech en Vakblad De Hovenier maakten recentelijk een bijzondere afspraak. Het plan: twee jonge startende hoveniers krijgen een halfjaar lang het gebruiksrecht van de TwinTrailer, een unieke multifunctionele aanhangwagen die een kipper en transporter combineert in één.


Het gebruik van deze opvallende trailer kost de twee startende hoveniers helemaal niets. De trailer wordt zelfs voorzien van signing van het desbetreffende bedrijf en ook wij als vakblad krijgen een opvallende sticker. De TwinTrailer die ter beschikking gesteld wordt, is niet de eerste de beste grote 'kar' om aan je werkbus te koppelen. Startende hoveniers met een beperkt startkapitaal durven hier nauwelijks over te dromen.

Goede start van belang

Vakredacteur Willemijn van Iersel benadrukt dat het gaat om een actie van het Belgische TwinTech én Vakblad De Hovenier. De aanleiding vormde een gesprek dat zij had met een jonge startende hovenier. Deze hovenier had zich bij een grote opdracht het apelazarus gewerkt. Hij moest veel te veel groenafval afvoeren met zijn aanhangertje. Kapitaal om een fatsoenlijke trailer aan te schaffen ontbrak. En helaas was er ook geen rijke schoonvader of welwillende bank.


'Kapitaal om een fatsoenlijke trailer aan te schaffen, had hij niet'

Van Iersel: 'Er schoot meteen iets door het hoofd: welke startende hovenier herkent dit niet? In het geval van deze hovenier schoot de opdrachtgever te hulp. Die investeerde uiteindelijk in een TwinTrailer voor de jonge hovenier. 'Dat triggerde mij om deze actie voor te leggen aan TwinTech. Zeker voor een jong startend bedrijf is goed materieel van belang. Maar een jong bedrijf heeft geen 20.000 euro liggen om met zo'n multifunctionele trailer het verschil te maken.'

Je kans pakken

Samen met TwinTech verzon Vakblad De Hovenier dus het plan om twee jonge bedrijven die tegen zo'n investering aanhikken, een handje te helpen. TwinTech stelt een jaar lang een TwinTrailer beschikbaar, meer bepaald: een complete full option TT 35-40. Jonge beginnende hoveniers mogen bij willemijn@nwst.nl kenbaar maken waarom juist hún bedrijf een halfjaar lang zo'n bijzondere aanhangwagen zou kunnen gebruiken. Van Iersel: 'Op het einde van De Groene Sector Vakbeurs maken we bekend wie de twee gelukkigen zijn. De eerste winnaar ontvangt de TwinTrailer eind januari en na een halfjaar krijgt een tweede hovenier de gelegenheid de trailer uit te proberen. Dus, ambitieuze startende hoveniers: neem zo snel mogelijk het initiatief om ons te laten weten of en waarom je interesse hebt in deze buitenkans.'


In januari ook in Hardenberg te zien!

Kip- en transportfunctie

Uiteraard zijn de TwinTrailers, geproduceerd door TwinTech, te bewonderen in Hardenberg tijdens De Groene Sector Vakbeurs. De TT 35-40, waar het specifiek om gaat, bewonderden we als redactie al tijdens de Agribexbeurs. We kunnen ons voorstellen dat startende hoveniers enthousiast raken bij het zien van en lezen over deze innovatie en het kennismakingsvoorstel. Je kunt namelijk in een handomdraai wisselen tussen de transporter- en kipperfunctie. Om deze nieuwe kipwagen een halfjaar lang gratis te mogen gebruiken, verlangt Vakblad De Hovenier slechts één tegenprestatie: een schriftelijke motivatie. Uiteindelijk zullen de redactie en de producent op basis van loting een TwinTrailer aanhangwagen toewijzen aan twee jonge hoveniers die denken veel profijt te hebben van deze unieke gepatenteerde Belgische trailer.


In een handomdraai

De vele bijzondere eigenschappen van deze TwinTrailer zullen het werk van de hovenier enorm veraangenamen. Het grootst en opvallendst is dat het materieel voor een klus heel gemakkelijk op de trailer kan worden gereden. De twee dubbelscharnierende en met gasveren ondersteunde achterdeuren gebruik je daarbij om een brede oprijhelling te bouwen. Geen gesleur meer met zware, onveilige oprijplaten. Vervolgens kun je met een kleine hydraulische cilinder op de trekdissel heel vernuftig de kipwagenbodem laten hellen, tot maximaal 10 graden. Vervolgens kan de minigraver of miniloader veilig en in één lijn op de aanhanger worden gereden. Zelfs machines zonder een eigen rijaandrijving, zoals een houtversnipperaar, kun je zo in je eentje over de flauwe helling op deze aanhanger rijden. Ook het beladen met groenmassa met een kruiwagen of een miniloader gaat heel gemakkelijk. Er is zelfs aan de voorzijde een plekje gereserveerd voor een kleine graafbak. Eenmaal weer leeg, is de TwinTrailer met zijn modulair afneembare en verstevigde aluminium voor- en zijschotten ook beschikbaar als kipwagen. Het maximale volume is circa elf kubieke meter. Uiteraard moet je eerst wel even de bodem vlak stellen en de deuren weer sluiten. Vervolgens kan de hovenier hem naar wens vullen met houtsnippers, takken en ander materiaal. Binnen enkele seconden is de TwinTrailer weer klaar voor een nieuwe opdracht.


Hydropomp en accu's

Stand alone

Uiteraard heeft de TwinTrailer ook een 'vette' hefcilinder om de bak achterwaarts te kippen. Die geeft de bak een maximale hellingshoek van 55 graden. De bediening hiervan is, net zoals bij de kleine cilinder, elektrohydraulisch. De omschakeling gebeurt eenvoudig binnen de seconde door een driewegkraan in de juiste richting te plaatsen. Een door accu aangedreven elektromotor drijft hierbij de hydrauliekpomp aan. TwinTech ontwikkelde op de TwinTrailer zelf een ingebouwde water- en shockproof lader, waarmee de accu eenvoudig op netstroom is op te laden. Deze innovatie is op het gebied van aanhangwagens enige in zijn soort. Het product is namelijk internationaal gepatenteerd. Natuurlijk moet je ook weleens een zware, 'lastige' last aan boord zien te halen. Denk aan een machine waarin je geen beweging kunt krijgen, of een dikke boomstam. Ook daar dacht TwinTech aan en daarvoor heeft de TwinTrailer optioneel een vaste lier met staalkabel op de trekdissel staan. Om deze te gebruiken, moet je eerst je eigen spierbundels aanspreken.


Een lier aan boord

Conversation piece

Welgestelde burgers zetten in vroeger eeuwen soms een conversation piece op tafel. Zoiets had als functie de communicatie te stimuleren. Mogen we de TwinTrailer met een Hovenier-sticker ook als zo'n spraakmakend object beschouwen? Willemijn van Iersel zegt hierover: 'Allereerst vind je alle ins en outs op de website TwinTrailer.eu. Er zijn bijvoorbeeld ook compactere versies of een drieasser. Een TwinTrailer is iets bijzonders. Het zal opdrachtgevers beslist opvallen dat een hovenier dankzij deze uitvinding zijn werk efficiënter uitvoert. Zoiets zegt zich voort en kan leiden tot een beter gevulde opdrachtportefeuille. En natuurlijk biedt dit concept jonge en reeds langer opererende hoveniersbedrijven kansen om hun marges op de, grotere, complexe projecten die ze aannemen, te vergroten.'


Stuur nu je motivatie naar willemijn@nwst.nl om kans te maken op dit aanbod.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER