Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Wellness Tuinier verbreedt assortiment met zwemvijvers

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, zondag 7 januari 2024
159 sec


Waterzuivering op natuurlijke wijze

In de coronatijd kreeg Hans Bauke Tuinier de vraag naar een plunge pool. Vier jaar en veel expertise later is zijn bedrijf Wellness Tuinier uitgegroeid tot een succesvol leverancier van een complete range aan wellnessproducten. Op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg pakt Wellness Tuinier uit met nieuwe, verfrissende ideeën in zijn assortiment, waaronder inoxzwembaden en een compleet ingerichte zwemvijver.

<headerfoto>

'Het grote voordeel van een zwemvijver is dat het water op een natuurlijke manier gefilterd wordt. Er wordt niet met chemicaliën gewerkt, zodat het beter is voor het milieu en de huid,' aldus Tuinier.

Kunststof baden

'We leveren voornamelijk kunststof baden die worden gemaakt van polypropyleen,' legt Tuinier uit. 'Deze bestaan uit losse platen die aan elkaar gelast worden. Daardoor kunnen we altijd maatwerk leveren, want elke maatvoering is mogelijk. De basis van de maatvoering wordt bepaald door de afmetingen van de zwembadrand. We hebben niets op voorraad, want alles wordt op maat gemaakt in samenspraak met de hovenier,' aldus Tuinier. Een particulier kan kiezen uit een ruim aanbod aan afmetingen, designs, kleuren, trappen en soorten verlichting. De (frequentiegestuurde) pomp en het filter worden meegeleverd en ter plekke in overleg gemonteerd. De vraag naar plunge pools en zwembaden is momenteel het grootst, volgens Tuinier. Het succes van Wellness Tuinier leidt ertoe dat het assortiment in 2024 wordt uitgebreid met zwemvijvers en inoxbaden.


'In een zwemvijver filteren planten verontreiniging uit het water'

Aangelegd door Wellness Tuinier

Geen chloor, wel biodiversiteit

In een zwemvijver filteren planten verontreiniging uit het water, waardoor het water kristalhelder blijft. De zwemvijver is verdeeld in een plantgedeelte in een diepe grindlaag en een zwemgedeelte.
Onder het plantgedeelte bevinden zich geperforeerde leidingen om het gefilterde water op te vangen en een pomp stuurt dit water terug naar het zwemgedeelte. Chloor ontbreekt in een zwemvijver en het plantgedeelte fungeert als een broedplek voor biodiversiteit. De watertemperatuur wordt voor een groot deel bepaald door de diepte van het zwemgedeelte. Het onderhoud is minimaal want het water wordt biologisch gereinigd en in de winter hoeft de vijver niet leeggepompt te worden. Zwemvijvers vormen een natuurlijke en ecologische benadering van wellnessbeleving, waardoor ze een aantrekkelijk alternatief zijn voor liefhebbers van natuurlijke omgevingen en duurzame levensstijlen.


Inoxzwembad

High-end inoxzwembaden

Vanaf 2024 wordt het assortiment van Wellness Tuinier uitgebreid met high-end inoxzwembaden. Inox is een vorm van roestvrij staal die de realisatie van duurzame, moderne en exclusieve zwembaden mogelijk maakt. Het onderhoud en reinigen van roestvrijstalen zwembaden is eenvoudig, want het gladde oppervlak bemoeilijkt de hechting van algen en andere micro-organismen. Met inox kunnen afwijkende afmetingen en vormen naar wens van de eindgebruiker worden gecreëerd. Het materiaal is recyclebaar en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.


Energiehuishouding

Welke maatregelen kun je nemen om zwembaden en spa's energiezuiniger te maken?
Extra isolatie met een zwembadafdekking is een beproefde manier om warmteverlies te verminderen. Afdekking voorkomt daarnaast verdamping, waardoor water- en warmteverlies afnemen.
Het koppelen van een warmtepomp aan de spa is een moderne benadering om energie te besparen. Van oudsher werd een spa verwarmd met een heating element, maar tegenwoordig kun je een kleine warmtepomp gebruiken die minder energie verbruikt.
Een frequentiegestuurde pomp past het toerental aan op basis van de actuele behoefte. Bij een lage vraag draait hij op een lager toerental, wat aanzienlijke energiebesparingen oplevert in vergelijking met traditionele toerentalpompen.
Koppeling met zonnepanelen.


Aangelegd door Wellness Tuinier

Hoveniers meenemen in het verhaal

'Een hovenier is een meester in de tuin, maar is meestal minder thuis als het gaat om wellnessinstallaties. We ontzorgen daarom regelmatig hoveniers bij het realiseren van de wellnessdromen van hun opdrachtgevers. Als hoveniers meer informatie willen, zijn ze van harte welkom in onze showroom en nemen we hen mee in het verhaal, want we doen het samen. Op die manier willen we ons bereik vergroten via partnerships, momenteel actief in heel Nederland. België staat op een lager pitje, want we willen ons eerst in Nederland goed in de markt zetten. Hoveniers kunnen zich aanmelden als potentiële partner om elkaar via een partnership te versterken,' aldus Hans Bauke Tuinier.


'Succes komt door veel te doen, expertise op te bouwen en veel samen te werken'

Hans Bauke Tuinier

Over Wellness Tuinier

Hans Bauke Tuinier over zijn succesvolle bedrijf: 'Ik ben begonnen als tuinier/hovenier, en ik heet toevallig ook Tuinier. Het hoveniersbedrijf Tuinier heb ik tien jaar geleden van mijn broer overgenomen. De hoveniersactiviteiten zijn op een lager pitje gaan draaien toen mij zo'n vier jaar geleden werd gevraagd of ik een plunge pool kon aanleggen bij een particulier. Dat was het startschot voor het inmiddels succesvolle Wellness Tuinier. Het creëren van een unieke wellnessbeleving en het integreren van duurzame elementen heeft zich in ons prille DNA verstrengeld. Hoe ik aan de expertise ben gekomen? Gewoon doen. Succes komt door veel te doen, expertise op te bouwen en veel samen te werken!'

Op De Groene Sector Vakbeurs (9, 10 en 11 januari 2024 in Hardenberg) ontvangt Wellness Tuinier geïnteresseerden op stand 362.

Aangelegd door Wellness Tuinier
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER