Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Vier teams naar finale Nationale Wedstrijd Hovenier 2024

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 6 november 2023
75 sec


De teams van Aeres MBO Nijkerk, Aeres Velp, Vonk MBO Hoorn en Yuverta Nijmegen kwamen zaterdag als winnaars uit de bus tijdens de driedaagse kwalificatiewedstrijd voor de Nationale Wedstrijd Hovenier 2024 van Koninklijke VHG. In totaal tien teams van twee studenten streden afgelopen week bij IPC Schaarsbergen om een plek in de finale, die van 9 tot en met 11 januari 2024 in Hardenberg plaatsvindt.


Afgelopen donderdag klonk het startsignaal voor de aankomend hoveniers die vanuit het hele land aan deze kwalificatiewedstrijden deelnamen. In de hal van IPC Schaarsbergen was de spanning al snel om te snijden tijdens het maken van de wedstrijdopdracht. De ontwerpers van Janse & Berkhof Tuinen hadden hiervoor een duintuin bedacht. Deze wedstrijdtuin, mede mogelijk gemaakt door talrijke sponsors, bevatte allerlei technische onderdelen: borders met hoogteverschillen, aangeplant met typische duinbeplanting en bomen, klinkerverharding in keperverband, met afwateringsput en verlichting. Op school had elk team alvast een eigen naambord gemaakt voor in de tuin, waarmee de entree leek op een echte duinopgang.

Fanatiek

Organisator Nicole Slagmolen kijkt met plezier terug op deze kwalificatiewedstrijden: 'Een leuke wedstrijdtuin, die bedrieglijk makkelijk leek. De teams gingen er fanatiek mee aan de slag. Ik denk dat de vier winnende teams voor een spannende finale gaan zorgen in Hardenberg!' Ook VHG-directeur Marc van Rosmalen vond het mooi om te zien hoe hard alle teams werkten aan de duintuin. 'Dit zijn de helden die Nederland in de toekomst gaan vergroenen!'


Dit zijn de helden die Nederland in de toekomst gaan vergroenen!

Foto: Huub van Aar.

Trainen voor de finale

De vier teams die doorgaan hebben nog een paar maanden om te trainen voor de finale. Ze werken de komende maanden aan diverse trainingsopdrachten waarmee ze hun vaardigheden en onderlinge samenwerking naar een nog hoger niveau tillen. Zo maken ze onder andere een brug die in de finaletuin een plek zal krijgen.


Partners

Koninklijke VHG organiseert de jaarlijkse Nationale Wedstrijd Hovenier in samenwerking met onder andere WorldSkills Netherlands, de Agrarische Opleidingscentra (AOC's), FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt en Sazas. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de Skills Heroes mbo-competities. Tal van sponsoren, zoals Lageschaar, Husqvarna en Buiter Beton maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER