Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Verslag Meesters in de Tuin: dansen met je klanten én toeleveranciers

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 17 oktober 2023
100 sec


Meesters in de Tuin 2023 zit er weer op. Het high-end hoveniersevenement in festivalstijl werd dit jaar op de donderdag door zo'n 1000 hoveniers en architecten bezocht. Keynotespreker Jan van Setten riep hoveniers op om te gaan dansen met hun klanten. Bezoekers én standhouders besloten 's avonds vooral dat het tijd was om met elkaar te dansen.


Dit jaar stond Meesters in de Tuin vooral in het teken van kennis. Het was leuk om te zien dat de kennissessies midden op de beursvloer plaatsvonden door middel van koptelefoons. Klein nadeel was dat het de interactie tussen sprekers en bezoekers iets moeilijker maakt.

Jan van Setten over dansen met je klanten.

Lessen van de keynotespreker

Naast dansen met klanten was het motto van Van Setten vooral dat je als ondernemer fun moet hebben, want dat is gewoon leuker dan sleuren en zeuren. Van Setten maakte een mooie vergelijking tussen het werkveld van hoveniers: de Nederlandse tuinen, en het brein. 'Je brein is een vruchtbare bodem. Waarom plant je daar dan onkruid in?' Met onkruid doelt de Rotterdamse spreker op negatieve gedachten. Want klanten zijn een spiegel: 'Als jij droeftoetert, doen je klanten dat ook.' Naast het bieden een dosis positiviteit wil Van Setten hoveniers ook oproepen om meer inzicht te krijgen in de wensen van je klant. Dat doe je volgens hem door je continu te verwonderen. Volgens Van Setten is het vooral belangrijk om geïnteresseerd te zijn in plaats van interessant te doen.


'Je brein is een vruchtbare bodem; waarom zou je daar onkruid in planten?'

Jelle Westra deelde enkele interessante cijfers tijdens zijn lezing, zoals het gemiddelde uurtarief per provincie.

Brain edition

Op deze 'brein-editie' kwamen verder zo'n 16 sprekers aan het woord. Met onderwerpen: van de groene volwassen tuin door Dirk Ebben van Boomkwekerij Ebben tot een les ketenintegratie door Leo Kodde van Become-IT. Ook spreker Nico Wissing was niet te beroerd voor een stevige stellingname. Zo wordt er volgens de oprichter van NL Greenlabel' te veel bestraat, is er te veel verstorende verlichting in de tuin en zou iedere hovenier die te maken krijgt met de kap van een boom zich aan die boom vast moeten ketenen. Verder gaf Jelle Westra de kick-off van de najaarsworkshops van TuinKeur met als thema: 'Onze winst is onze toekomst.'


Sfeer

Opvallend was hoe goed de sfeer op de beurs was. Tot in de late uurtjes werd er gedanst en genetwerkt. Toen wij om 12 uur 's nachts vertrokken, was de dansvloer nog lang niet leeg. De sfeervolle aankleding van de beurs met 250 volwassen bomen, licht, open vuur, live cooking, handgemaakte ijsjes, tafeltennistafels, een jeu de boules baan en zelfs een Formule 1 playseat deed de bezoekers zichtbaar goed. De entree van de beurs had bijna een Efteling-achtige uitstraling met metershoge groene aankleding en vogelgeluiden, waarbij bezoekers virtueel werden verwelkomd door beursorganisator Niels in 't Veen.


Consumentendag

Nieuw dit jaar was de consumentenmiddag op vrijdag. Volgens de organisatie trok deze dag ruim 900 bezoekers. Hans Eildert van der Wijk van Ecostyle was als exposant aangenaam verrast: 'Een goede eerste stap voor een prachtige meerdaagse beurs.'


LEES OOK
Meesters in de Tuin, the brain edition
07-10-2023 | ARTIKEL
129 sec
Volle bak bij Meesters in de Tuin
22-10-2021 | ARTIKEL
103 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER