Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De TC-180 cirkelzaag - compact tuintegels zagen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 20 september 2023
61 sec


Als je een tuinklus hebt, dan werk je regelmatig met zwaar natuursteen of dikke keramische tegels. Opmaat zagen kan je natuurlijk met een zware zaagmachine, maar wellicht volstaat de compacte TC-180 zaagmachine op geleiders van RUBI ook al.


Vaak zijn tegels zo groot of zwaar, dat het zinvol is om de machine naar het materiaal toe te brengen in plaats van andersom. Bovendien is het zaagwerk in strekkende meters meestal zo weinig dat een kleinere, handzame, zaagmachine kan volstaan. Hierbij heb je ook nog eens als voordeel dat zo'n cirkelzaagmachine heel eenvoudig te transporteren is.

Geleiderrails

De geleiderails worden met een koppelstuk aan elkaar verbonden en de totale geleider wordt met twee snelspantangen gemonteerd op het te zagen materiaal. Hierna zet je de machine met het diamantzaagblad op de zaaglijn. De TC-180 werkt met een diepte-instelling. Je kunt de tegel dus bijna helemaal doorzagen, waarna de laatste paar millimeters gebroken worden. De zaaglengte is in principe oneindig doordat de geleiderails gekoppeld kunnen worden.


Diamantzaagmachine

De TC-180 is een diamantzaagmachine die zowel droog als nat gebruikt kan worden. Gebruik met water wordt wel aanbevolen, omdat je dan veel minder warmteontwikkeling hebt en een keramische tegel niet gaat chippen. Ook voor overige materialen adviseren wij nat zagen. De levensduur van het diamant zal een beduidend hogere standtijd hebben en bovendien heb je dan geen professionele fijnstofzuiger nodig.


Verkrijgbaar

Tenslotte is de machine uitgerust met een PRCD-schakelaar, omdat de spanning en het water op dezelfde machine zitten. De TC-180 cirkelzaagmachine is los verkrijgbaar, maar is ook als kit te bestellen compleet met geleiders en bevestigingsmaterialen. Laat je informeren op Meesters in de Tuin of bezoek www.rubi.com.


Op 12 oktober 2023 komen zo'n duizend professionals samen tijdens het jaarlijkse Meesters in de Tuin-evenement in het Ebben Inspyrium te Cuijk. Tickets kun je hier bestellen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER