Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Green Retail Awards voor Diervilla splendens en Precious Earth

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 23 augustus 2023
111 sec


Beste Nieuwigheid en Beste Markinnovatie Plantarium|Groen-Direkt uitgereikt

Diervilla splendens 'G2X88544VAR' (KODIAK® MIXX) en Precious Earth (Mossen) hebben tijdens de najaarseditie 2023 van PlantariumGroen-Direkt de Green Retail Award gewonnen.

De Beste Marktinnovatie: Precious Earth (Mossen) van Vof de Leeuw den Engelsen uit Someren
De Beste Marktinnovatie: Precious Earth (Mossen) van Vof de Leeuw den Engelsen uit Someren

De Green Retail Awards worden uitgereikt in drie categorieën: Beste Nieuwigheid, Beste Marktinnovatie en Bezoekersfavoriet. Elke categorie kent één winnaar. De Bezoekersfavoriet wordt door de beursbezoekers gekozen en aan het einde van de beurs bekend gemaakt.

De uitreiking van de Beste Nieuwigheid: Diervilla splendens 'G2X88544VAR' (KODIAK® MIXX)

Beste Nieuwigheid

Valkplant uit Hazerswoude-Dorp is er met de inzending Diervilla splendens 'G2X88544VAR' (KODIAK® MIXX) in de categorie Beste Nieuwigheid met de Green Retail Award vandoor gegaan. Het product werd unaniem door de jury als Beste Nieuwigheid bestempeld. "Deze Diervilla heeft een stabiele bonte vorm, dit is vernieuwend voor het Diervilla-sortiment. De plant heeft een goede struikvorm en is netjes gepresenteerd en vertoont geen bladverbranding. Daarnaast heeft de plant een prachtige kleurrijke mix van groen bont blad met een crème-witte rand en mooie roze-rode jonge scheuten", staat in het juryrapport. Vijf planten werden bekroond met een zilveren medaille en dertien planten met een bronzen medaille. De inzendingen voor Beste Nieuwigheid zijn beoordeeld door de onafhankelijke en deskundige jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. Voor deze keuring waren 39 planten aangemeld, uiteindelijk zijn er 32 planten gekeurd.


Enkele Precious Earth-mossen

Beste Marktinnovatie

In de categorie Beste Marktinnovatie was de Green Retail Award voor het concept Precious Earth (Mossen) van Vof de Leeuw den Engelsen uit Someren . De jury was unaniem over Precious Earth (Mossen). "Dit concept is een herintroductie van een mooi assortiment mossen. Het speelt in op twee belangrijke thema's waar Intratuin zich ook op focust: hittebestrijding en watermanagement. Mos kan als bodembedekker heel goed vocht vasthouden in de tuin en het kan goed tegen de hitte. Precious Earth is een fris product dat, mede dankzij de naam, ook voor de jongere generatie aansprekend is", aldus de jury.


In totaal werden er 16 inzendingen beoordeeld. De tweede plaats was voor Ilex crenata 'Jenny' van Salm Boskoop. Hierover zei de jury: "Ilex crenata 'Jenny' is een pure buxusvervanger. De compactere groei ten opzichte van andere Ilex soorten en de mooie frisse groene kleur maakt dat dit product een bepaalde doelgroep zeker zal aanspreken." De derde plaats was voor Hellogarden theekruiden van Griffioen Wassenaar. "Dit concept past heel goed binnen de tijdsgeest waarin gezondheid en welbevinden belangrijk zijn", aldus de jury.
De jury voor Beste Marktinnovatie bestaat deels uit internationale retailers: Jardiland, Plantagen en Dobbies Garden Centres. De juryleden zijn allen verantwoordelijk voor de inkoop van buitengroen. Het winnende concept wordt opgenomen in het assortiment van Intratuin.


Prachtig aanbod van nieuwigheden

Met het aantal introducties bewijst PlantariumGroen-Direkt zich als dé plaats om planten die nog niet eerder in de handel zijn gebracht te lanceren. Naast bovengenoemde categorieën, is er nog de categorie Bezoekersfavoriet. De bezoekers van de beurs brengen door middel van de groene bal hun stem uit op het in hun ogen beste product. Hiervoor zijn 14 inzendingen gedaan en de bekendmaking van de Bezoekersfavoriet vindt plaats donderdag 24 augustus om 14:30 uur.
Naast de presentaties van de inzendingen voor de Green Retail Awards is de beursvloer volledig gevuld met een grote variëteit aan stands. Daarnaast vindt de Najaarsbeurs van Groen-Direkt plaats met 5000 monsterpartijen, een conceptplein en de voorverkoop van kerstbomen. Een aantal van de nieuwigheden is hier ook direct verkrijgbaar. Dit maakt de beurscombinatie uniek voor de inkopende Europese tuinplantenretail.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER