Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Giant skid steer ook beschikbaar met tracks

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Kim van Leeuwen, maandag 31 juli 2023
85 sec


Krachtige prestaties en stabiliteit met nieuwe skid steer-laders

Met de skid op tracks breidt Tobroco-Giant zijn portfolio uit met drie compacte machines, die zorgen voor een grote toename van de efficiency en productiviteit bij de gebruiker. Van de drie modellen is de dieselversie met 25 pk de sterkste in zijn klasse.

De nieuwe <i>skid steer</i> op tracks van Giant
De nieuwe skid steer op tracks van Giant

De skid steer van Tobroco-Giant wordt ook wel de hop-on-hop-off machine genoemd. Deze beschikt over alle eigenschappen die voor de gebruiker van belang zijn om werkzaamheden zo efficiënt, veilig en productief mogelijk te kunnen uitvoeren. De skid op tracks heeft meer tractie dan de skid op wielen. Het zwaartepunt van de machine is veranderd, waardoor de druk op de bodem beter wordt verdeeld en de skid steer veel stabieler is. Opvallend is het hoge hefvermogen van de machine in relatie tot zijn eigen gewicht. De compacte machine is in drie modellen verkrijgbaar: één benzine-uitvoering met 21 pk en twee dieseluitvoeringen met respectievelijk 20 pk en 25 pk. Wat breedte betreft is er de keuze tussen 90 cm en 100 cm.

75 procent meer hefvermorgen

Met de komst van de skid steer-laders op tracks neemt het hefvermogen ten opzichte van de wielskid met maar liefst 75 procent toe tot 750 kg! De nieuwe aanwinst van Tobroco-Giant is standaard uitgerust met één dubbelwerkende hydraulische functie en kan optioneel worden uitgevoerd met een extra tandwielpomp, vrije retour en lek-olieaansluiting, waardoor hij uitermate geschikt is voor hydraulische aanbouwdelen. De geïntegreerde oliekoeler zorgt voor het terugkoelen van de hydraulische olietemperatuur.


Ergonomische en eenvoudige bediening

Dat de skid steer ook geschikt is voor kleinere ruimtes en toepasbaar is in verschillende sectoren, maakt de machine nog aantrekkelijker - of het nu gaat om hoveniers, infra, boomverzorgers, bouw en sloop, gemeenten of het onderhoud van wegen en paden. Dankzij het compacte design is de skid wendbaar, toegankelijk en stabiel op moeilijk begaanbare terreinen. Met name bij bouw- en sloopwerkzaamheden komt de alleskunner goed tot zijn recht. Een bijkomend voordeel is dat de tracks niet lek kunnen raken. De machine is zo ontworpen dat hij ergonomisch verantwoord te besturen is. De stuurhendels zijn op meerdere manieren te gebruiken, waardoor functies als rijden en heffen gelijktijdig kunnen worden bediend. Het geveerde bestuurdersplateau is daarnaast makkelijk aan te passen aan de lengte van de machinist, zodat die de machine altijd met rechte rug kan bedienen.


Efficiënt transport

De inklapbare heupbeugel en het opklapbare bestuurdersplateau zijn bedoeld om de skid efficiënt te kunnen transporteren. Dankzij het geringe bedrijfsgewicht van 850 kg is de machine eenvoudig met een aanhanger te vervoeren. Er blijft dan nog voldoende ruimte over voor aanbouwdelen en andere materialen.


Efficiënt en productief - 75 procent meer hefvermogen
Meer informatie? Bezoek: www.tobroco-giant.com


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER