Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Duurzaam zwembad in Haastrecht

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fabian van den Berg, zaterdag 15 april 2023
69 sec


Een duurzaam zwembad, klaar voor de toekomst. In Haastrecht is afgelopen winter hard gewerkt om het buitenzwembad De Loete om te bouwen tot een natuurgezuiverd zwembad. Een mooi en uniek project, want 'Natuurlijk De Loete', zoals de nieuwe naam van het complex luidt, is het tweede openbare zwembad in Nederland dat op natuurlijke wijze gezuiverd wordt.


Wat betekent dat in de praktijk voor de zwemmers? Het eerste wat zij zullen merken, is dat de zo kenmerkende chloorlucht is verdwenen. Het water wordt namelijk niet meer door chloor gezuiverd, maar op een natuurlijk manier via een helofytenfilter. Deze grindbak met speciaal geselecteerde planten zuivert het water op een natuurlijke manier. Het voldoet aan alle normen voor de zwemwaterkwaliteit en waterveiligheid en is schoon, zacht en helder. En dus vrij van chloor. De financiering van dit project kwam mede tot stand door een subsidie van Leader, het Europese Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Natuurlijk De Loete is pas de nummer twee in Nederland. Gelegen tussen de natuurgebieden Bilwijk en Doove Gat aan het riviertje de Vlist is het een idyllische locatie voor zomerse buitenrecreatie.

'Duurzaamheid waarmee je over straat kunt'

Nieuwe bestrating van TEBI Bestratingsmaterialen

Tegelijkertijd met deze technische vernieuwingen ging ook de directe omgeving van Natuurlijk De Loete, dat geheel draait op de inzet van vrijwilligers, op de schop. Op de weide werden bomen geplant en rondom het zwembad werd de complete bestrating vernieuwd. De tegels en klinkers werden door TEBI Bestratingsmaterialen geleverd. Het nieuwe straatwerk zorgt voor een heel eigentijdse uitstraling van dit unieke buitenzwembad. Uiteraard moest de bestrating wel aan bepaalde voorschriften voldoen die van belang zijn voor een zwembadomgeving. Er is allereerst gekeken naar de stroefheid. Als de bestrating glad zou worden, wordt het zwembad afgekeurd en mag het niet opengaan. Ook kleur is een belangrijk aspect. Wanneer de zon schijnt en je loopt met blote voeten op de tegels, voelen die minder heet aan. Dat is niet alleen prettiger voor de gasten, maar ook voor de medewerkers. Zij moeten altijd heel alert zijn en als een ondergrond veel hitte afgeeft, worden de medewerkers minder alert.'


LEES OOK
Natuurgezuiverd zwembad: nieuwe trend?
04-10-2022 | ARTIKEL
379 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER