Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Maatwerk in hout: Van Dorp Hout kan het leveren

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Michael den Beer, vrijdag 24 maart 2023
129 sec


Met nieuwe schaafbank alle soorten en maten leverbaar, precies zoals de klant het wil

Van Dorp Hout is een houtleverancier in de Randstad, gespecialiseerd in het leveren aan hoveniers. Het bedrijf groeit flink en timmert hard aan de weg. Met de recente investering in een schaafbank is Van Dorp Hout klaar voor de toekomst en kan de dienstverlening verder ontwikkeld worden. We gaan in gesprek met Henk-Arie Schra en Ard-Jan Hoogland. Zij leggen precies uit wat Van Dorp Hout en de schaafbank voor jou kunnen betekenen.


'We hebben de schaafbank al een tijd geleden besteld, maar hij werd pas na een jaar geleverd. Inmiddels is de eerste kilometer hout geschaafd en is hij volop in gebruik.' Een schaafbank maakt van ruwe maten hout geschaafde houten planken. Met de uitgebreide functies van de machine is bijna alles mogelijk. De ruwe planken gaan de machine in en komen eruit als dekdeel, rabatdeel of gewoon als gladde plank. 'Bijna alle profielen zijn mogelijk. Hierdoor kunnen we echt maatwerk leveren', vertelt Hoogland. Van Dorp Hout kan dus alles aanpassen aan de wens van de klant, van op maat gemaakte gevelbekleding tot speciale houten buitenverblijven.

Precisiewerk

'In het begin was het even wennen. We hadden natuurlijk geen ervaring met zo'n machine en het kost tijd om de schaafbank te leren begrijpen. Dat kun je niet in een middagje leren. Daarnaast luistert alles heel erg nauw. Het is echt millimeterwerk; iedere plank moet precies hetzelfde zijn.' Nu kan het bedrijf in alle houtsoorten een uniek profiel maken, zodat er niet allerlei houtsoorten met verschillende profielen geïmporteerd hoeven te worden. De voordelen voor een hovenier zijn een kortere levertijd en maatwerk. Daarnaast hoeven er minder soorten profielen van een houtsoort te worden opgeslagen. Dit scheelt opslagruimte, waardoor het assortiment kan worden uitgebreid met meer verschillende houtsoorten. Wie een speciaal profiel in vlonderplanken wil, of een uniek buitenverblijf met aparte kenmerken, kan dat bij Van Dorp Hout krijgen.


'Het was het even wennen; het kost tijd om de schaafbank te leren begrijpen en het is echt millimeterwerk'


Klantwensen

Tuinarchitecten en ontwerpers worden steeds creatiever, vooral omdat ze zich van anderen willen onderscheiden. Dit brengt andere wensen met zich mee: zaken die niet alleen mooi en origineel, maar ook uitvoerbaar moeten zijn. Op het gebied van vlonders en gevelbekleding is dat nu bijna altijd mogelijk, mede dankzij de schaafbank. 'De snel veranderende vraag was een van de redenen voor de aanschaf van de schaafbank. Hierdoor kunnen we snel en volledig met de marktvraag mee bewegen', vertelt Schra. Het doel van Van Dorp Hout is het ontzorgen van de hoveniers. Door een breed assortiment, met onder andere balken tot 8 meter lang, probeert de leverancier aan de marktvraag te voldoen. Het brede assortiment met vele houtsoorten is uit voorraad leverbaar, iets wat hoveniers erg waarderen. Ook biedt Van Dorp Hout ondersteuning bij het optimaliseren van het proces van de hovenier in de tuin, onder andere bij de werkvoorbereiding en tekeningen. Hierdoor is het voor de hovenier duidelijk wat hij gaat maken en voor de klant wat hij kan verwachten. 'Hoveniers en architecten waarderen wat wij doen; ze zien de voordelen van onze diensten. Als je een ontwerp visueel goed zichtbaar maakt voor de eindgebruiker, neem je veel zorgen weg.' Ook tuinarchitecten hebben baat bij een visueel ontwerp. 'Wij maken een bouwkundige 3D tekening met een realistisch plan. Hierdoor weet de architect wat er allemaal mogelijk is en wat niet.'


Millboard-dealer

Van Dorp Hout, inmiddels doorgegroeid tot een bedrijf met ruim 30 werknemers, is naast houtleverancier en dienstverlener nu ook Millboard-dealer voor wooddeck, de officiële importeur van het product. Millboard is een alternatief voor buitenvloeren en gevelbekleding. Het gaat lang mee en lijkt veel op hout; daarnaast zijn er veel verschillende kleuren en soorten beschikbaar. De voordelen van Millboard zijn onder andere dat het blind kan worden geschroefd, splintervrij is, antislip, antialg, vlekbestendig en onderhoudsarm. Millboard-producten zijn bij Van Dorp Hout voorradig en direct leverbaar.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER