Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Aqua Aid Europe en Vos Capelle introduceren Garden Pro Line

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 30 september 2022
134 sec


Casper Hoegen, adviseur voor hoveniers en tuincentra bij Vos Capelle, adviseert regelmatig producten van Aqua Aid aan zijn klanten. Positieve reacties van hoveniers en gazonbezitters over de behaalde resultaten na gebruik van deze producten, sterkte de gedachte om deze producten in kleinverpakkingen op de markt te brengen.


Aqua Aid Europe herkende de vraag naar kleinere verpakkingen en ontwikkelde de Garden Pro Line, waarvoor Vos Capelle in Nederland distributeur is. De afgelopen maanden heeft Vos Capelle deze nieuwe productlijn met succes in de markt gezet. Bodembalans, -structuur, -leven en -vochtbeheersing zijn immers heel belangrijk.

Aqua Aid Europe brengt met de Garden Pro Line professionele producten naar de particuliere tuin. Hiermee krijgen klanten de beschikking over unieke 3D-surfactants, uitzonderlijke kalkproducten en biologische biostimulanten die normaliter enkel voor professionele sportvelden worden gebruikt. Met name in de professionele golf- en voetbalindustrie worden Aqua Aid-producten veelvuldig toegepast om een grasmat van de hoogste kwaliteit te realiseren en onderhouden. De Garden Pro Line bestaat uit verschillende producten, waaronder surfactants, kalkproducten en biostimulanten. Al deze producten zijn toepasbaar op het gazon, in de borders en in potplanten/bloembakken.

Surfactants

PBS150 is een vochtregelaar die vocht vasthoudt bij de wortel, zodat de kans op verdroging vermindert en de plant minder stress heeft. PBS150 is beschikbaar in korrel en vloeibare vorm. De korrelvariant is eenvoudig aan te brengen met een meststrooier. De vloeibare variant is efficiënter in gebruik en is toepasbaar met een gieter of (rug)spuit. Toepassing van PBS150 zorgt voor een besparing in water tot wel 35 procent en verdeelt vocht bij de wortel. Dit maakt het gazon sterker en verbetert ook de meststofopname. Aqua Aid adviseert PBS150- of PBS150-granulaat toe te passen aan het begin van het groeiseizoen (medio april) en te herhalen na drie maanden.


OARS PS-granulaat is een biologisch afbreekbaar product dat bodemvocht in de toplaag helpt af te voeren. Het werkt langdurig en maakt gebruik van een speciale productstructuur die de afbraak van het product vermindert. OARS PS verbetert waterafvoer in de bodem, verdeelt vocht homogeen en maakt voedingsstoffen langer en beter beschikbaar voor de plant. OARS PS-granulaat vermindert waterafstotendheid in de bodem en zorgt voor zeer effectief watermanagement. Geadviseerd wordt om OARS PS-granulaat minimaal twee keer per jaar toe te passen.

Kalkproducten

VerdeCal G is een kalkproduct dat de bodem verbetert en bemesting doeltreffender maakt. Het versterkt de grasplant en vermindert onkruid. VerdeCal G verbetert de bodemstructuur en werkt tien keer sneller dan reguliere kalkproducten. Aqua Aid adviseert om VerdeCal G minimaal twee keer per jaar toe te passen. Toepassingsadvies is 2,5 kilogram per 100 vierkante meter gazon. Direct na het aanbrengen het gazon met water besproeien. VerdeCal G is beschikbaar in een verpakking van 5 kilo en grotere zakken van 23 kilo.


Biostimulanten

Worm Power is een biologisch product gebaseerd op wormencompost en verbetert de gezondheid van de bodem. Worm Power verbetert noodzakelijke biodiversiteit en zorgt voor een betere meststofopname. Het product bevat 1400 verschillende micro-organismen en is een 100 procent natuurlijk en chemievrij product. Aqua Aid adviseert om Worm Power maandelijks toe te passen tijdens het groeiseizoen.


Deze Garden Line-producten zijn van de hoogste kwaliteit en om deze zo efficiënt mogelijk hun werk te laten doen, adviseert Aqua Aid nog een extra stap voorafgaand aan de applicatie. U kunt de kwaliteit van de bodem van uw tuin makkelijk zelf meten. En zoals bekend: meten is weten. Met de metingen op zak kunt u de applicatie nog specifieker aanpassen. Een eenvoudige manier van meten is met de FieldScout TDR 150-bodemvochtmeter. Deze meter verricht metingen met slechts één druk op de knop. Met meetstaven van verschillende lengtes kunt u eenvoudig het bodemvocht meten op verschillende dieptes in de grond. De Fieldscout TDR 150 combineert een compact display met een geavanceerde meetsensor. De meter is te gebruiken in diverse toepassingen, zoals op sportvelden en golfbanen, voor container- en vollegrondsteelten, wegenbouw en in het openbaar groen. U kunt de geschikte maat meetpennen apart bijbestellen.

Voor meer informatie over de Garden Pro Line en deze meters, ga naar www.aquaaid.eu of www.voscapelle.nl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER