Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Luxe nieuwbouwboerderij met Adezz-plantenbakken

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Manon Botterblom, woensdag 13 juli 2022
68 sec


Knops Tuindesign: 'De klanten wilden een tuin die hun woning zou omarmen'

Meteen bij binnenkomst valt de relaxte sfeer van de tuin al op. Een van de wensen van de klant was dan ook dat het Ibiza-gevoel duidelijk aanwezig moest zijn in de tuin. Dit komt onder andere tot uiting in het grote Boeddhabeeld.

Luxe villatuin, ontworpen door Knops Tuindesign
Luxe villatuin, ontworpen door Knops Tuindesign

De Boeddha is niet de enige blikvanger in deze riante villatuin. Ook het zwembad met hardhouten vlonder trekt de aandacht. Tuin- en landschapsarchitect Knops Tuindesign uit Diessen vertelt over de uitvoering van het project.

'Door het spelen met verschillende hoogtes is de tuin een mooi geheel'

Ibiza-sfeer

De realisatie van deze tuin kwam geheel voor rekening van Knops. 'De opdrachtgevers wilden graag een onderhoudsvriendelijke tuin', vertelt eigenaar Erik Knops. 'Kenmerkend in deze tuin zijn het minimalistische karakter en het vele groen.' Zo zijn er overal in de tuin groenstroken en zijn er strak vormgegeven plantenbakken met beplanting geplaatst. Deze bakken zijn van Adezz, leverancier van exclusieve plantenbakken.
De Ibiza-achtige sfeer in de tuin is terug te zien in de materialen die onder andere gebruikt zijn voor de buitendouche. De tuin straalt echt een vakantiegevoel uit, wat ook de wens was van de klant. Dit gevoel wordt nog versterkt door het zwembad in het midden van de tuin. Er is met verschillende hoogtes gewerkt. Zo is het zwembad iets verhoogd en liggen de zitplaatsen eromheen lager. 'Door het spelen met verschillende hoogtes wordt de tuin een mooi geheel.'


Ontwerpen van Knops

Voorheen deed Knops zowel het ontwerp als de realisatie bij projecten, maar nu beperkt het bedrijf zich tot het ontwerp. Zo'n tien jaar geleden begon Erik Knops na zijn opleiding tot tuin- en landschapsarchitect meteen met een eigen bedrijf. Vanaf het begin was dat gericht op het luxere segment wat betreft tuinontwerpen inclusief realisatie. Maar na een paar jaar had Knops zoveel klanten in Nederland en België, dat ontwerp en realisatie niet meer te combineren waren. Het bedrijf liet de realisatie van projecten vallen. 'Nu doen we alleen nog ontwerp en begeleiding', vertelt Knops. 'Dat is de goede stap geweest. We kunnen momenteel de hele Benelux bedienen.'Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER