Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De Boer Drachten neemt Van der Hoek Technische Groothandel over

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 9 juni 2022
71 sec


Focus op de professionele hovenier

Dit voorjaar heeft De Boer Drachten de aandelen van Van der Hoek Technische groothandel uit Hazerswoude-Dorp overgenomen. Met de overname groeit De Boer Drachten naar twee fysieke vestigingen in Nederland, naast de succesvolle webshop.


De Boer Drachten is gespecialiseerd in alles voor buiten. Vanuit de locatie in Drachten levert de Boer aan zowel zakelijke als particuliere klanten producten voor buiten. Denk hierbij aan een grasmaaier voor in de tuin, landbouwfolie voor veehouders of Stihl-kettingzagen voor bijvoorbeeld professioneel groenonderhoud, zoals hoveniers. Bij deze laatste doelgroep vonden De Boer Drachten en Van der Hoek elkaar.

Bij hoveniers vonden de Boer Drachten en Van der Hoek elkaar

Focus op hovenier

Beide bedrijven delen de passie voor het bedienen van professionele klanten uit het buitensegment met een hoog serviceniveau. Hendrik de Boer, algemeen directeur van De Boer Drachten, licht toe: 'Van der Hoek heeft zijn klanten jarenlang bedient op een manier die wij ook voor ogen hebben. Het service aspect is sterk aanwezig in hun klantcontact. Van der Hoek is een kwalitatief sterk bedrijf met een sterke klantenbinding.'


De Boer komt Drachten uit

Door de overname van Van der Hoek zet De Boer Drachten zijn eerste stappen buiten Drachten. In Drachten was het bedrijf al langer in ontwikkeling. Zo zijn er diverse magazijnen om de logistiek voor de e-commerce uit te oefenen. Jonathan Stouwdam, marketingdirecteur bij de Boer Drachten: 'We hebben op dit moment al veel klanten in de regio rondom Hazerswoude-Dorp. Daarbij kijken we al wat langer naar mogelijke overnames. De overname van Van der Hoek past perfect in onze lange termijnstrategie.'


'Door de gesprekken met De Boer Drachten, wist ik zeker dat ons bedrijf mooie stappen kan maken in de nabije toekomst', aldus Henrico van der Hoek, voormalig DGA van Van der Hoek Technische Groothandel. 'Het is mooi om te zien dat onze bedrijven, die geografisch ver uit elkaar liggen, zoveel raakvlakken hebben. Daarbij zien we dat deze overname, goed past binnen onze strategische doelstellingen, onder andere op het gebied van e-commerce.' Henrico van der Hoek, blijft na de overname nog een korte periode aanwezig, voor een soepele overdracht en integratie.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER