Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Echinacetera

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 12 april 2022
78 sec


Echinacea en wat zijn de runner ups?

Natuurlijk hebben wij als redactie van De Hovenier alle vertrouwen in de deskundigheid van Marlien van der Linden als het gaat om vaste planten in dit geval Echinacea, maar een klein rondje door de markt laat zien dat er interessante runner ups zijn.

Voor Griffioens Greentocolour-projecten wordt alleen de oorspronkelijke variant toegepast Echinacea purpurea
Voor Griffioens Greentocolour-projecten wordt alleen de oorspronkelijke variant toegepast Echinacea purpurea


Echinacea bij Griffioen Wassenaar

Voor Griffioens Greentocolour-projecten wordt alleen de oorspronkelijke variant toegepast, Echinacea purpurea. De ervaring heeft geleerd dat de andere cultuurvariëteiten slechter terugkomen na de winter. Veel van deze bijzondere variëteiten worden wel geteeld voor gebruik in het Hello Garden-sortiment. Echinacea wordt in veel Greentocolour-projecten toegepast, maar in kleinere groepjes en vaak tussen sterkere soorten in (Nepeta, Geranium 'Rozanne' etc.). Met wat ondersteuning rondom komt hij goed tot zijn recht en kan hij vaker gebruikt worden. Het is een prachtige plant, heel geschikt voor bijen en vlinders. Bij projecten met een prairie-achtige uitstraling wordt soms ook wel Echinacea 'Pallida' gebruikt. Deze variëteit toont wat losser; het is een echte 'strooiplant'.Plantip:Echinacea 'Evolution Colorific'

Peter van Rijssen van Plantipp kwam met twee runner ups. Allereerst Echinacea 'Evolution Colorific'. Deze is compact en kleurrijk. De bloemen verkleuren van rood-oranje via roze naar paarsrood. Het hart blijft groen en de bloemblaadjes staan dicht op elkaar. 'Evolution Colorific' bloeit zeer uitbundig van het late voorjaar tot en met de late zomer. Deze prachtige Echinacea wordt ca. 30 cm hoog en 25 cm breed en is zeer goed toe te passen in pot op terras of balkon, in de border, voor landschapsinrichting en massabeplanting. Plant 'Evolution Colorific' in de volle zon in goed doorlaatbare grond. Hij is winterhard tot -25 ºC.


<i>Echinacea</i> 'Pretty Parasols'
Echinacea 'Pretty Parasols'

Echinacea 'Pretty Parasols'

Een tweede tip van Van Rijssen is 'Pretty Parasols'. De bloemen van Echinacea 'Pretty Parasols' lijken inderdaad op prachtige parasolletjes, waardoor ze direct een vakantiegevoel oproepen. En terecht, want 'Pretty Parasols' is gemakkelijk in het onderhoud. Deze Echinacea houdt zich goed staande in wind, koude, hitte en zon. 'Pretty Parasols' heeft sterke stelen en valt niet open. Hij heeft een lange en rijke bloeiperiode van juli tot november. De bloemen verschijnen achter elkaar, zodat ze niet allemaal tegelijk openen. Ze verschijnen op verschillende hoogten, wat een wild uiterlijk geeft. Er zitten meerdere bloemen aan een steel. Echinacea 'Pretty Parasols' wordt ca. 90 cm hoog en 50 cm breed en is geschikt voor landschapsinrichting, vasteplantenborders en voor in pot op balkon of terras. Hij is winterhard tot -25 ⁰C.


LEES OOK
Echinacea: zoveel kleuren, zoveel smaken
31-03-2022 | ARTIKEL
392 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER