Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Ondernemen is ook jezelf kennen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 25 april 2022
79 sec


Een onderneming gaat verschillende fases door en jij als ondernemer ook

Wat is de invloed van jouw persoonlijkheid op de groei van je bedrijf? Deze vraag stond centraal gedurende de derde sessie van Groenversneller. De hosts van de avond waren Aquaco en Perrot in Ede. Een rondleiding door het bedrijf maakte de avond compleet.


Deze keer stond de mens centraal, meer specifiek: welk gedrag is nodig in welke fase van je onderneming? En welke problemen levert het op als je gedrag en de fase van je onderneming niet helemaal matchen? Het doel: meer inzicht krijgen in jezelf en in de invloed die je (vaak onbewust) uitoefent op je eigen succes.

in welke fase zit je bedrijf?

Bedrijfscoach Pieter Peelen gaf eerst uitleg over een aantal fases: de start-up, meer is beter, beter is meer en de uitmuntende fase. Al deze fases gaan gepaard met hun eigen successen en potentiële bedreigingen.


Alle bedrijfsfases gaan gepaard met hun eigen successen en potentiële bedreigingen

Persoonlijkheidsscan

Als huiswerk hadden de hoveniers een persoonlijkheidsscan ingevuld. Volgens Peelen kennen veel ondernemers zichzelf slecht, terwijl een gezonde portie zelfkennis onontbeerlijk is. Jijzelf bent immers de grootste succes- of faalfactor van je bedrijf.Wat is Groenversneller?

Met Groenversneller wil vakblad De Hovenier het Nederlandse hoveniersvak verder ontwikkelen. Groenversneller is een programma van masterclasses aan de hand van verschillende thema's en persoonlijke doelen onder leiding van een professionele bedrijfscoach. In september 2022 starten we weer met een kleine groep ondernemende hoveniers die zich willen ontwikkelen. Inschrijven of vrijblijvend meer informatie opvragen kan via rik@nwst.nl.

Hans Kamphuis

Aquaco en Perrot Ede

Hans Kamphuis, directeur van Aquaco en Perrot Ede, leidde de hoveniers rond door het bedrijf. Beide bedrijven richten zich op beregening. Aquaco zit voor 80 procent in projecten; Perrot is voor 80 procent een handelsbedrijf en de overige 20 procent van de activiteiten betreft projecten.
Kamphuis sparde met de aanwezige hoveniers over de uitdagingen die het ondernemerschap met zich meebrengt. Hij was heel open over het groeiproces van zijn eigen bedrijven. Er ontstond een mooie open discussie over kansen en uitdagingen. Verder was Kamphuis bijzonder geïnteresseerd in de vraag welke dienstverlening hoveniersbedrijven zouden willen zien bij een beregeningsspecialist. Gaat het puur om kennis om projecten af te ronden, of is snelle service ook belangrijk? Kamphuis gaf informatie over het nieuwe klantportaal van Aquaco. Verder vertelde hij hoe zijn bedrijf de hele beregening bij de paleistuinen van het Loo heeft aangelegd en daarbij heeft geadviseerd.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER