Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Keuze in aanbod veldbloemenmengsels uitgebreid

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Job Steunenberg, dinsdag 22 maart 2022
112 sec


Al ruim 25 jaar is Advanta actief in de veldbloemenbranche. Jaar na jaar wordt het productportfolio geëvalueerd en verbeterd. Vorig jaar werd een extra stap gezet met het testen van de mengsels. Alle zestig mengsels werden uitgezaaid op een groot demoveld bij het hoofdkantoor in Rilland (Zeeland). Dat heeft geleid tot vernieuwing van het assortiment voor 2022.


Ieder jaar monitoren

Het demoveld met veldbloemenmengsels leverde prachtige beelden op, die te volgen waren op de online video's. Gedurende het groeiseizoen werd ieder mengsel tegen het licht gehouden en werd gekeken wat er kon worden verbeterd. Het monitoren van de veldbloemen leverde nieuwe inzichten op, en het besluit tot een grote stap: het assortiment werd volledig omgegooid.


Vernieuwd assortiment veldbloemen

Wat is er veranderd in het aanbod van veldbloemen? Er is een nieuwe indeling gemaakt in vier categorieën: kleurrijke mengsels eenjarig, kleurrijke mengsels twee- en driejarig, inheemse mengsels meerjarig en inheemse mengsels openbare ruimte. Het vernieuwde portfolio is toegespitst op de wensen van de gebruiker anno 2022. Zo zijn de nummers van de speciaalmengsels verdwenen. Deze mengsels zijn in een vernieuwde samenstelling terug te vinden met een naam die het toepassingsgebied aangeeft. Hierdoor is het veel eenvoudiger om een passend veldbloemenmengsel te selecteren voor ieder project!


Catalogus veldbloemen 2022

Bent u benieuwd naar het nieuwe aanbod veldbloemen? Bekijk dan online de Advanta-catalogus, met meer informatie en foto-impressies van alle mengsels. U kunt de catalogus ook aanvragen. www.advantaseeds.nl/catalogus


Pakket 1: kleurrijke mengsels eenjarig

Voor een tuin met een kleurrijke uitstraling zijn de mengsels in dit pakket heel geschikt. Er is keuze uit elf verschillende mengsels met zomerbloemen. Ze zijn geschikt om in te zaaien op alle gronden en hebben een hoge slagingskans. Ook kunnen ze worden meegezaaid met meerjarige mengsels, voor extra kleur in het eerste jaar.


• Zaaien van voorjaar tot begin zomer
• Lange bloei, tot wel 20 weken
• Maaien en afvoeren in najaar of winter


Uitgelicht: de mengsels Snijbloemen en Droogbloemen zijn een unieke toevoeging aan iedere tuin. Door een boeket van de bloemen te maken, kan men ook binnen genieten van de bloemenpracht.

Pakket 2: kleurrijke mengsels twee- en driejarig

De veertien mengsels in dit pakket zijn samengesteld uit eenjarige en meerjarige soorten, die twee tot drie jaar bloei geven. Het is raadzaam om voor de winter te maaien boven de rozetten van de meerjarige soorten (> 10 cm) en het maaisel af te voeren.


• Zaaien van voorjaar tot en met najaar
• Aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere insecten
• Verkrijgbaar in eenheden van 100 gram, 500 gram en 1.000 gram


Nieuw in het assortiment: het mengsel Tuinkruiden, een mengsel dat bestaat uit 21 soorten kruiden met een sterk aroma. Hiermee hebt u het hele bloeiseizoen kruiden uit eigen tuin om heerlijk mee te koken.


Pakket 3: inheemse mengsels meerjarig

De tien mengsels in dit pakket passen goed in een tuin met een natuurlijke uitstraling. De namen van deze mengsels zijn ingedeeld op basis van het toepassingsgebied, zodat het nog eenvoudiger wordt om een passend mengsel te kiezen.


• Zaaien van voorjaar tot en met najaar
• Bij voorkeur eind maart maaien en afvoeren; afgestorven gewas eerder maaien en afvoeren


Pakket 4: inheemse mengsels openbare ruimte

In deze categorie zijn onze bekende Staygreen-mengsels gebundeld met inheemse mengsels voor de openbare ruimte. Staygreen zorgt jaarrond voor een groene vegetatie, die aantrekkelijk is voor insecten.


• Zaaien van voorjaar tot en met najaar
• Ontwikkelt zich het beste bij functioneel gefaseerd maaien; voor de winter afmaaien tot boven de rozetten van de meerjarige soorten (>10 cm) en afvoeren


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER