Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Molvriendelijk molshopen weren uit de tuin

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 15 februari 2022
39 sec


Mollen hebben op hun menu een hoop plaagdieren en andere overlast gevende insecten staan, wat voor tuineigenaren natuurlijk een voordeel is. Echter hebben mollen wel zo hun eigen idee over tuin en landschapsarchitectuur en dat is helaas een groot nadeel voor tuineigenaren.


King Rootbarrier tipt hiervoor haar Mollengaas 110, een diervriendelijke oplossing tegen molshopen. Het mollengaas kan horizontaal én verticaal worden geinstalleerd. Hierbij is het belangrijk om het gaas horizontaal maximaal 5 cm en verticaal 50 cm tot 1 m onder het (kunst)grasveld te plaatsen. Het mollengaas zorgt voor een extra laag tussen de grond en het gazon, waardoor mollen geen kans krijgen in tuin- en landschapsarchitectuur. Rootbarrier laten weten dat het product volledig recyclebaar is en geen chemische stoffen bevat.


Specificaties

Wanneer correct geïnstalleerd, heeft het mollengaas zich bewezen mollen tegen te houden
Sterk, flexibel en licht (110 g/m²)
Resistent tegen bacteriën en meeste chemicaliën
Makkelijk te snijden en installeren
Water en regenworm doorlatend
Vrij van chemicaliën
100% recyclebaar
Kleur: groen

Mollenbarrière 400

Rootbarrier Mollengaas 110 wordt geadviseerd voor particulier gebruik. Voor terreinen die wat zwaarder belast worden kun je altijd nog uitwijken naar Mollenbarrière 400. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sportvelden of terreinen die gemaaid worden door grote zware grasmaaiers.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Tinka Chabot
Thursday 17 February 2022
Het kan dan wel afbreekbaar materiaal zijn, maar probeer maar eens een plantgat te maken in dat spul of het te verwijderen als je het grasveld wilt omvormen. Er gaat geen spa doorheen, maar als je er aan trekt breekt het. Kan best zijn dat sommige klanten geen mollen willen, maar ze zijn zeer nuttig voor de beluchting van de grond. Licht klanten voor in plaats van deze troep aan te smeren. Ik word hier heel boos van: Ecologie moet meer voor het voetlicht komen, niet de kunstmatige oplossingen om alles netjes te houden. Het zou jullie sieren als je meer aandacht wilt besteden aan natuurlijke oplossingen. Mollen zijn een teken dat je bodem redelijk in orde is wat bodemleven betreft. Ik ben dol op de mol.
Jan verburg
Thursday 17 February 2022
Helemaal eens met Tinka Chabot. De mol bedreigt helemaal niets. Het is sowieso een goede trend om af te stappen van het 20x gemaaide gazon en de wilde bloemenweide in de tuin toe te laten . Ga met de tijd mee en stoop met rotzooi in de grond stoppen. Denk na!
Team KING RootBarrier
Friday 18 February 2022
Hi Tinka,

Wij zijn samen met jou dol op de mol!

Dit nuttige dier heeft een hoop plaagdieren en overlast gevende insecten op het menu staat, waar wij allemaal een voordeel uit halen. Echter heeft de mol wel een eigen smaak betreft tuin-en landschapsarchitectuur. Sommige mensen delen deze smaak met de mol, anderen niet…

Voor de mensen die liever geen molshopen in de tuin hebben en dit ervaren als een groot probleem, bieden wij met ons product een diervriendelijke oplossing! Deze oplossing zorgt ervoor dat de mol zijn weg kan voortzetten en de tuineigenaar kan genieten van zijn groenrijke omgeving.

Met vriendelijke groet,
Team KING RootBarrier
Team KING RootBarrier
Friday 18 February 2022
Hi Jan,

Bedankt voor jouw reactie!

Fijn dat we ook met jou onze liefde voor de mol kunnen delen, we zijn het met je eens dat de mol zeker geen bedreiging vormt. Echter heeft elke tuineigenaar een eigen idee van een tuin waar hij of zij blij van wordt. Voor de een is dat een wilde bloemenweide, voor de ander is dat een gemaaid gazon…

Voor iedereen die liever geen molshopen in de tuin heeft, hebben wij de oplossing! Mollengaas 110 is volledig recyclebaar en bevat geen chemische stoffen, dit product is dan ook onschadelijk voor de mol en zijn omgeving

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER