Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Terugblik: de best gelezen artikelen van 2021

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 20 december 2021
127 sec


Het einde van 2021 nadert en zoals vanouds blikt Vakblad De Hovenier terug aan de hand van de tien best gelezen nieuwsberichten en artikelen.

De rotonde wordt in volksmond toverbal genoemd omdat hij met alle seizoenen mee kleurt.
De rotonde wordt in volksmond toverbal genoemd omdat hij met alle seizoenen mee kleurt.

1. Toverbal is de Mooiste Rotonde van Nederland 2020

In januari dit jaar verscheen het artikel over hoe drie hoveniersbedrijven er met de titel 'Mooiste Rotonde van Nederland 2020' vandoor gingen. Dubbele eer voor de heren, want het artikel over de winst is ook nog eens het best gelezen artikel van 2021.


LEES OOK

2. Top tien structuurplanten voor de border

Een goede border staat of valt met de toepassing van de juiste structuurplanten. Zonder structuurplant kan een border snel vervallen in een allegaartje van bloemen en planten. Een structuurplant dient als kapstok om de rest van de border aan op te hangen. Maar wat gebruik je daarvoor? Dit jaar lazen jullie met veel interesse de tips van Sipke Terpstra van Lageschaar voor een aantal sterke structuurplanten.


LEES OOK
Top tien structuurplanten voor de border
03-04-2021 | ARTIKEL
301 sec

3. 5% loonsverhoging in nieuwe cao hoveniersbedrijven

Een artikel wat ook op grote interesse kon rekenen was de aankondiging van de nieuwe cao hoveniersbedrijven. Binnen deze cao wordt het loon structureel verhoogd met 5% én kunnen jullie begin januari rekenen op een bonus van 300 euro.


LEES OOK

4. Avondklok voor hovenierswerkzaamheden?

Inmiddels zitten we weer in avondlockdown, maar toen de avondklok begin januari werd ingevoerd riep dat wat vragen op bij hoveniersbedrijven. Want kon je nog wel klanten bezoeken na 17:00? Gelukkig bood het protocol Samen Veilig Doorwerken uitkomst. Alle vormen van werk waren uitgezonderd van de avondklok, dus niet alleen werk in vitale processen.


LEES OOK
Avondklok voor hovenierswerkzaamheden?
21-01-2021 | NIEUWS
49 sec

5. Hoe zit het met de eenmalige hoveniersbonus van 300 euro?

Ook dit nieuwsbericht wat samenhangt met het ingaan van de nieuwe cao per juli dit jaar pakte jullie aandacht. In dit nieuwsbericht bellen wij met de ondernemershelpdesk van de VHG voor wat extra informatie over deze bonus.


LEES OOK

In dit nieuwsbericht bellen wij met de ondernemershelpdesk van de VHG voor wat extra informatie over deze bonus

6. Hoveniersbedrijf start eigen bedrijfsopleiding elektrotechniek

Hoveniersbedrijf De Groot baalde van het feit dat er voor kleine installatieklusjes al gauw een installateur moet komen. En diezelfde installateurs zitten helemaal niet te wachten op die kleine tuinklusjes. Wat doe je dan? Dan ontwikkel je gewoon je eigen opleiding elektrotechniek en installatietechniek speciaal voor hoveniers.


LEES OOK

7. Simpele sedumdaken niet meer alleen voor platte daken

Van Helvoirt Groenprojecten vergroende dit jaar een schuin dak door middel van een groene dakpan. De pan is gemaakt van kunststof en begroeid met een sedummixmat. Deze dakpannen moeten het mogelijk maken om ook groendaken te realiseren op schuine daken. Een mooie nieuwe innovatieve manier om de wereld om ons heen te vergroenen. Niet zo gek dan ook dat deze dakpan later dat jaar de Gouden Gieter 2021 won!


LEES OOK

(vlnr) Freek Honings (Bedrijfsleider Wivo), Jan-willem de Wit (Algemeen directeur Wivo) en Marcel Bos (uitvoerder Noord Limburgs Groen) Foto Jos Klijn
(vlnr) Freek Honings (Bedrijfsleider Wivo), Jan-willem de Wit (Algemeen directeur Wivo) en Marcel Bos (uitvoerder Noord Limburgs Groen) Foto Jos Klijn

8. Noord Limburgs Groen kiest voor accugereedschap

Hoveniersbedrijf Noord Limburgs Groen uit Venlo stapt na een uitgebreide testperiode over op accugereedschap van Husqvarna. De focus ligt daarbij op het reduceren van de CO2 uitstoot, comfortabel werken en geluidsreductie voor medewerkers en omgeving. Jullie lazen met interesse hoe Husqvarnadealer Wivo uit Grashoek Noord Limburgs Groen ontzorgd met een op maat gesneden shortlease concept inclusief service en onderhoud.


LEES OOK

Jullie lazen met interesse hoe Husqvarnadealer Wivo uit Grashoek Noord Limburgs Groen ontzorgd met een op maat gesneden shortlease concept inclusief service en onderhoud

'Ik merk dat mijn klanten steeds minder tijd en zin hebben om in hun tuin bezig te zijn. Tegelijkertijd willen ze wel het gemak van een grasveld omdat ze kleine kinderen hebben. Wat mij betreft is kunstgras dan een perfecte oplossing.'
'Ik merk dat mijn klanten steeds minder tijd en zin hebben om in hun tuin bezig te zijn. Tegelijkertijd willen ze wel het gemak van een grasveld omdat ze kleine kinderen hebben. Wat mij betreft is kunstgras dan een perfecte oplossing.'

9. Niet vies van goed kunstgras

Het product kunstgras is wellicht wel het meest omstreden materieel in de hovenierssector. Toch wist de advertorial van Kunstgrasboer.nl de negende plek van best gelezen artikelen 2021 te veroveren. Hierin vertelt hovenier Paul Bleeker dat hij niet vies is van een stukje goed kunstgras.


LEES OOK
Niet vies van goed kunstgras
04-03-2021 | ADVERTORIAL
153 sec

Mathijs Vossen test de verschillende scharen.
Mathijs Vossen test de verschillende accusnoeischaren.

10. De beste handheld-accusnoeischaar voor de hovenier

Voor de special over accusnoeischaren vroegen we Excellent Tuinen uit Wijchen om een aantal scharen gedurende een week te testen. We stuurden vier verschillende accusnoeischaren en vroegen aan het einde van de week naar de resultaten. Insteek was om slechts handheld-snoeischaren te testen.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER