Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Volle bak bij Meesters in de Tuin

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 22 oktober 2021
103 sec


Meesters in de Tuin was het eerste tuinevenement van de afgelopen anderhalf jaar en dat was te merken. Het was volle bak in het Inspyrium van Boomkwekerij Ebben. Een ouderwets gezellige beurs, zonder anderhalve meter, maar met inspiratie, ontmoetingen en netwerken.


Het woord beurs is wellicht bij Meesters in de Tuin niet helemaal op z'n plek. Een gemiddelde beurs wordt gekenmerkt door tl-verlichting, tapijttegels en alles rechttoe rechtaan. Het is een netwerkevenement in festivalstijl. Meesters in de Tuin roept groenprofessionals op om zich te onderscheiden, iets wat zij zelf in ieder geval succesvol doen. Meesters in de Tuin is van een geheel andere klasse, alles tot in de puntjes verzorgd, uitgedacht en sfeervol.


Meesters in de Tuin roept groenprofessionals op om zich te onderscheiden, iets wat zij zelf in ieder geval succesvol doen

Onderscheidend vermogen

De dag begon om half een op het gloednieuwe dakterras van Boomkwekerij Ebben. Hier werd de lunch verzorgd met een welkomstwoord door organisator Niels in 't Veen en gastheer Toon Ebben. Vroege vogels werd de kans gegeven om in de ochtend nog een rondleiding te krijgen over de boomkwekerij. Na de opening was het tijd voor het plenaire deel van de dag. Hier hield spreker Ruud Veltenaar, filosoof, TED-talker en ondernemer, een vlammend betoog over duurzaam ondernemerschap in een volle zaal. Veltenaar stelde vragen als 'waarom bestaat jouw bedrijf? Omdat je de beste van de wereld wil worden, of het beste vóór de wereld?'. Als hoveniersbedrijf heb je volgens Veltenaar een uitgelezen kans om het verschil te maken. Op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit kunnen hoveniers namelijk hun stem laten gelden. Na een redelijk pittige lezing werd de beursvloer geopend.



Beursvloer

Deze zesde editie van Meesters in de Tuin had meer bezoekers dan ooit en dat was voelbaar. De bezoekers stroomden uit over de beursvloer. Hier lieten diverse bedrijven high-end spullen zien en de nieuwste trends en ontwikkelingen. Trivium liet de nieuwste trends zien op het gebied van sierbestrating en keramiek, Starline presenteerde een nieuw zwembad, inspringend op de trend plungepools. Verlichtingsexpert In-lite had heel veel plezier met een ballenbak, dj en cocktailbar en Boomkwekerij Ebben bracht sfeer op de beursvloer met haar bomen. Verder informeerde Infogroen over de nieuwste mogelijkheid van mobiel werken, bracht Stihl haar nieuwste accu's mee en liet Zeliox het gemak zien van onderweg opladen. Seefion liet weer zien hoe je deze accutechniek veilig kan opslaan. Meesters in de Tuin wil de betere hovenier, tuinontwerper en tuinarchitect volop inspiratie bieden met producten die niet op iedere straathoek te koop zijn. En dat is merkbaar en voelbaar. High-end overkappingen, whirlpools, maar ook barbecues die zeker niet bij de Gamma te koop zijn. Dit alles kon soms een beetje schuren met het plenaire deel van de dag, maar het was vooral een dag waarin mensen blij waren om elkaar weer te ontmoeten.



Meesters in de Tuin wil de betere hovenier, tuinontwerper en tuinarchitect volop inspiratie bieden met producten die niet op iedere straathoek te koop zijn



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER