Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Van simpele schets via doordachte tekening tot prefab bouwpakket

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 27 september 2021
63 sec


Al eerder schreven we in dit vakblad over de nieuwste aanwinst van Van Dorp Hout: een geavanceerde zaagmachine. Hierdoor kan het bedrijf prefab overkappingen, tuinhuizen en andere houten bouwwerken leveren compleet met bijpassende 3D-tekening en offerte.


Zo leverde Hoveniersbedrijf Kelvin Bosman recent een nieuwe overkapping over een bubbelbad met behulp van Van Dorp Hout. Van Dorp Hout kan hoveniers voor het grootste deel ontzorgen bij het realiseren van complexe houtprojecten.

Van schets tot bouwpakket

Bosman legt de procedure uit: 'De klant heeft een wens. Die verwerk ik tijdens het klantgesprek ter plekke in een simpele schets. Met deze schets werkt Van Dorp Hout vervolgens het totaalplaatje uit. Alle details, de afwatering, eigenlijk alles wordt dan op schaal verwerkt in een 3D-tekening. Met deze tekening ga ik dan terug naar de klant. Meestal krijg ik daarop akkoord zonder aanpassingen.' Bosman vervolgt: 'Na het akkoord van de klant stellen de mensen van Van Dorp Hout niet alleen het bouwpakket samen, maar ze maken ook de offerte compleet. Zij weten immers precies welke onderdelen benodigd zijn. Dat scheelt ons veel administratief werk; wij hoeven niet van elk balkje de prijs uit te zoeken. Het geheel wordt dan op locatie geleverd als bouwpakket, genummerd en met een duidelijke instructie en tekening. Het is redelijk dummyproof. Wij kiezen er vaak voor om alleen het frame en de constructie op maat te laten zagen. Dit soort zware balken kun je zelf niet zo mooi en strak zagen.'
Bij dit project moest een overkapping boven een bestaande whirlpool worden gerealiseerd, met een klein zitgedeelte erbij. Omdat het hier om een puntdak ging, was het belangrijk dat de maten van het frame precies klopten. Met de CNC-zaagmachine van Van Dorp Hout konden de verbindingen nog strakker worden gemaakt.


'Na akkoord stelt Van Dorp Hout niet alleen het bouwpakket samen, maar ze maken ook de offerte compleet'

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER